Лаборатория на Nokia за чупене на телефони

Категория: Телекомуникации , Любопитно , Технологии , Мобилни технологии
Наско Атанасов
понеделник, 18 Май 2009 14:31ч

Лаборатория на Nokia за чупене на телефони
Макар да изглежда странно във Великобритания има лаборатория на Nokia, в която в буквалния смисъл се чупят, разбиват и подлагат на какви ли не издевателства най-новите телефони на компанията. Всичко това разбира се се прави за да се установи доколко надежден е този или онзи модел и може ли да издържи на безпощадна експлоатация. В това подразделение работят 30 души, а щаб квартирата му се намира на 20 мили от Лондон.

В лабораторията имат собствени специфични оръдия на труда – специални машини, които за кратко време могат например да натиснат клавишите на новия телефон един милион пъти, също толкова пъти да отворят и затворят капака на телефона и да извършват подобни действия, които в реални условия потребителят прави за няколко години. Ако след такива изпитания клавишите, капака и другите части продължават да работят, значи са направени добре.

Сред задължителните тестове е въздействие с големи температурни разлики. Известно е, че телефоните на Nokia могат да работят в среда от минус 40 до плюс 80 градуса по Целзий. Преди обаче това да бъде написано в спецификациите производителят трябва да се убеди, че наистина телефоните притежават такива качества.

Преди пускане на пазара се унищожават до 2000 пробни образци от всеки нов модел телефон. Това позволява навреме да се откриват и отстраняват повечето недостатъци, допуснати при сглобяването и разполагането на вътрешните детайли.

Етикети: Nokia , СЕК , Апис , НАП , тестове , телефон , телефони , поща , ИТ , лаборатория , изпит , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени