Кулбокс пуска пълноценен гигабитов интернет за дома

Категория: Интернет , Интернет достъп
Saga Technology
вторник, 13 Септември 2016 17:57ч

Кулбокс пуска пълноценен гигабитов интернет за дома

Скоростта на услугата ще е най-висока в страната ни, а договорите ще са безсрочни


Днес високотехнологичната компания Кулбокс за първи път в България пуска пълноценен гигабитов интернет, предназначен за крайни клиенти. Компанията отчита, че все повече хора използват все повече устройства, свързани с мрежата в домовете си, и затова скоростта на сваляне и качване става все по-ключов фактор за удовлетвореност. Новата услуга предоставя достатъчно скорост за всички в домакинството и всички техни устройства онлайн, без това да влияе на качеството на връзката и на потребителското изживяване.


При пълноценния гигабитов интернет българската и международната скорост за сваляне е до 1 Gbps, българската за качване е също до 1 Gbps, а международната за качване – до 100 Mbps. Тази висока скорост осигурява сваляне на HD филми за секунди, незабавен достъп до приложенията в облака, стрийминг на 4К видеa и гейминг в реално време без прекъсване и закъснение. Други предимства са мигновеният достъп до видео обучения и онлайн курсове и потенциал за превръщане на домовете в „умни къщи” и управление на всичко в тях от разстояние.


За момента услугите ще се предлагат в Пловдив и Велико Търново, като се очаква Кулбокс в близко бъдеще да разшири покритието и за други градове.


Гигабитовият интернет ще се предоставя като самостоятелна услуга cooolNet и в пакета cooolHome. С тях се предлагат най-оптимални възможности за потребителите, направени въз основа на наблюдения и постоянно усъвършенстване. Услугата cooolNet ще продължава да се предлага на цена 24,90 лв. на месец и всички нейни текущи клиенти ще преминат постепенно към новите скорости. Пакетната услуга cooolHome е изцяло нова, и освен гигабитов интернет, ще включва Wi-Fi рутер, IP телевизия с над 150 програми и 100 безплатни минути за разговори към фиксирани и мобилни мрежи в България и Зона 1. Цената на пакета ще бъде 34,90 лв. на месец и всеки от текущите клиенти ще може да премине към новата услуга без значение дали е в условие на срочен договор.


Услугите с пълноценен гигабитов интернет ще се предоставят с безсрочен договор и без инсталационна такса. Това означава, че потребителите ще могат по всяко време да се откажат от услугата с предизвестие, но без допълнителни утежнения.


Етикети: Интернет , Cooolbox , Кулбокс

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени