Корейската CompoBank пуска 3D-камера и 3D-фоторамка със стерео изображения

Категория: Цифрови фотоапарати
Наско Атанасов
сряда, 22 Април 2009 10:40ч

Корейската CompoBank пуска 3D-камера и 3D-фоторамка със стерео изображения

Корейската компания CompoBank възнамерява да пусне цифрови 3D фотоапарат и фоторамка с диагонал 7 инча, които ще показват стерео изображения. Камерата представлява цифров 3D-фотоапарат. Снимките, направени с него ще се гледат на 3D-екран с паралактическа бариера. Тя създава поляризирани ивици на екрана, които направляват светлината от всяка част на изображението по различен начин, така че в мозъка се създава 3D изображение.

Изображенията се съхраняват във формат „side-by-side", при който една триизмерна снимка включва две изображения – едното за дясното око, а другото за лявото. Този формат е най-удобен и разпространен за съхранение на стерео изображения.

Изображенията, снимани с 3D-камерата могат да бъдат преобразувани в  «анаглифен формат», който е също 3D изображение, но трябва да се гледа със специални цветни очила – сини или червени.

В 3D-фоторамката също е използван метода на паралактическата бариера, който позволява да се гледат триизмерни изображения с невъоръжено око. Резолюцията на екрана на фоторамката е 800 x 480 пиксела, а усторйството има функция да превръща изображението, включително и от видео, от 2D в 3D.

3D-фотоапарата и фоторамката ще излязат на японския пазар през есента.
Етикети: .NET , 3D , НАП , фотоапарат , снимки , камера , ИТ , C , фоторамка , СНЕ , СКАТ , 2D , CompoBank , EDI

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени