Конкурс по програмиране организират ДАТЕКС и Майкрософт България

Категория: Любопитно , Събития
Saga Technology
петък, 16 Октомври 2009 16:08ч

Едно от основните запитвания на потребители към ДАТЕКС е дали може да бъде предложена улугата "Намери маршрут с градски транспорт". След обсъждане на различните подходи и алгоритми, екипът на компанията стига до извода, че тази задача е доста интересна. Затова решението е да се даде възможност на българските програмисти да премерят сили в състезание на тази тема. А тя е : "Разработване на софтуерен модул за намиране на оптимален маршрут от точка А до точка Б чрез средствата за масов градски транспорт – метро, автобуси, тролейбуси, трамваи."

Освен интелектуалното предизвикателство, стимул за участниците е възможността техният алгоритъм да бъде вграден в услугата www.bgmaps.com, както и наградите за победителите: 1-во място: Notebook + Windows 7; 2-ро място: Xbox Elite и 3-то място: преносим USB Hard Drive.

С услугата на ДАТЕКС http://www.bgmaps.com/ се намират населени места или улици и адреси в големите градове върху картата на България. Услугата е разработена с технологии на Microsoft. Ето защо Microsoft-България са поканени да подкрепят ДАТЕКС в това мероприятие.

Етикети: Майкрософт България , ДАТЕКС , Конкурс по програмиране

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени