Колежът по телекомуникации и пощи и Хюлет-Пакард със съвместна програма за обучение на ИТ специалисти

Категория: IT наука
Saga Technology
петък, 13 Март 2015 9:46ч

Колежът по телекомуникации и пощи и Хюлет-Пакард със съвместна програма за обучение на ИТ специалисти
Проф. Радев, Преслав Павлов и министър Танев
Висшето училище Колеж по телекомуникации и пощи и Хюлет-Пакард подписаха рамков договор за съвместно обучение на студенти и научно-изследователска дейност. Това е първата в България академична програма, разработена чрез публично-частно партньорство и по най-високите стандарти в световното образование.

Проф. дпн Тодор Танев, министър на образованието и науката участва в церемонията и приветства инициативата на Колежа и Хюлет-Пакард.

Програмата за обучение отговаря на потребностите на бизнес средата и ще дава възможност на студентите да придобият умения, директно приложими в ИT компаниите. По нея ще се обучават професионални бакалаври със специалност „Компютърно администриране на софтуерни приложения“. Тя ще бъде изцяло нова за студентите като технология на обучение и практическа подготовка.

Обучението по специалността „Компютърно администриране на софтуерни приложения” ще е с продължителност 3 години. През първата година ще се формират знания, необходими за специалистите с висше образование. След завършване на втората година студентите ще бъдат достатъчно подготвени за стажантски и практически програми във фирми от ИТ сектора. По време на третата година студентите ще имат възможност да се специализират в направления по администриране на бази данни, уеб технологии и мрежова сигурност. Преподаватели от Колежа по телекомуникации и пощи и високопрофилни експерти от мултинационалната компания Хюлет-Пакард съвместно ще преподават по учебен план, съобразен с предложенията на компанията.

Хюлет-Пакард ще предостави за учебните зали и лаборатории на Колеж по телекомуникации и пощи най-съвременно технологично оборудване, материали за обучение и висококвалифицирани експерти.
Съвместната академична програма във Висше училище Колеж по телекомуникации и пощи е част от системната политика на Хюлет-Пакард вече над 15 години да подпомага развитието на висшето образование в България.

„Младите хора, които наесен ще седнат зад работните станции и ще се обучават по програмата, ще имат перспективата за професионална реализация веднага. Ще имат причина да останат тук, да градят своето бъдеще в България. Кауза, за която, убеден съм, всички милеем.“, каза Преслав Павлов, директор на направление „Отдалечени услуги“ в Глобалния център за услуги на Хюлет-Пакард в България.

„ИТ са една от най-модерните и динамично развиващите се области в днешно време. Визията на Колежа е да продължим да влагаме огромни усилия и енергия за съвременно и модерно обучение на нашите студенти, за да станат конкурентоспособни на високо технологичния пазар на труда и за да могат да се реализират професионално. Съвместната академична програма с Хюлет-Пакард, изградена и съобразена с бизнеса, дава възможност да бъде постигнато това“, заяви проф. дтн Димитър Радев, ректор на Колежа по телекомуникации и пощи.


Етикети: ИТ образование , Хюлет Пакард , Колеж по телекомуникации и пощи

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени