Колет Лафорс старши вицепрезидент и главен маркетинг директор на AMD

Категория: ИТ бизнес , ИТ политика
Saga Technology
сряда, 16 Май 2012 10:02ч

Колет Лафорс старши вицепрезидент и главен маркетинг директор на AMD
AMD съобщи, че Колет Лафорс се присъединява към компанията като старши вицепрезидент и главен маркетинг директор. Тя ще докладва на президента и главен изпълнителен директор Рори Рийд. В новата си роля г-жа Лафорс ще ръководи глобалния интегриран маркетинг на AMD, включващ маркетинг стратегия, брандинг, вътрешни и външни комуникации, корпоративни събития, спонсорства и развлекателен маркетинг.

“Колет идва със сериозен опит в технологичния маркетинг и в изграждането на бранд, със свежи идеи и подход ориентиран към резултатите, които ще подсилят глобалната маркетинг организация на AMD,” каза Рори Рийд.

Госпожа Лафорс идва от Dell, където бе глобален вицепрезидент и главен маркетинг директор за бизнес поделението Dell Services с оборот 8 милиарда долара. Като главен маркетинг директор на Dell Services, Лафорс ръководи интегрирания маркетинг, генерирането на търсене, събитията, вътрешните и външни комуникации, активирането на продажбите и партньорствата. В Dell, г-жа Лафорс е заемала високи ръководни постове в корпоративния маркетинг, глобалните комуникации, продуктовия маркетинг и маркетинг групите на бизнес поделенията на компанията. Тя също е отговаряла за водещото корпоративно мислене в Dell, както и за програмите за комуникация на ръководните кадри.

Преди да се присъедини към Dell, почти десет години Лафорс е заемала водещи позиции в областта на маркетинг и комуникации в различни технологични компании финансови компании, сред които Rackable Systems (сега SGI) и Accenture.

Колет Лафорс има бакалавърска степен, и е завършила с отличие Университета Нотр Дам, Индиана.

Етикети: маркетинг , AMD , Колет Лафорс

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени