Китайската Geak пуска след две седмици Android часовници Watch за $320

Категория: Аксесоари
Наско Атанасов
вторник, 18 Юни 2013 11:21ч

Китайската Geak пуска след две седмици Android часовници Watch за $320
Китайската компания Geak, след флагманския смартфон Mars, пуска още едно мобилно устройство, макар и не съвсем обичайно – Smart часовниците Geak Watch под управление на операционна система Android. И докато Apple и Samsung още се мотаят с пускането на такива изделия, Geak Watch ще могат реално да се купят в Китай след две седмици на цена равна на $320.

Не се съобщава на каква платформа са часовниците а само, че процесорът е с честота 1 GHz, че имат 512 МВ оперативна памет и 4 GB флаш памет. Сензорният им дисплей е с диагонал 1,55 инча и резолюция 240×240 точки. Часовниците са водонепроницаеми. В конфигурацията на Geak Watch влизат адаптери за връзка NFC, Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth 4.0, GPS приемник, компас, цифров термометър, акселерометър и жироскоп.

Устройството може да работи само, но и във връзка с Android смартфон (в самите часовници е използвана Android 4.1). Когато е във връзка със смартфон на дисплея на Geak Watch излизат SMS съобщенията и интернет пощата. Чрез часовника може да се управлява и музикалния плейър на смартфона. Дисплеят на часовника показва и данни за здравословното състояние на притежателя му.

Етикети: Android , Smart часовници , Geak Watch

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени