Кабелните оператори спират разпространението на телевизия СКАТ

Категория: Телекомуникации , ИТ политика , закони
Наско Атанасов
сряда, 11 Февруари 2009 10:22ч

Кабелните оператори членове на АБКО и НСМСКО “ТВ клуб 2000” ще спрат разпространението на програмата на телевизия СКАТ. Причината за това са изтеклите договори за разпространение на програмата на СКАТ и многократния отказ на представителите на телевизията за среща с управителните съвети на двете сдружения, на която да бъдат обсъдени условията за продължаване на договорните взаимоотношения.

Заради голямата конкуренция на пазара на електронни услуги, от края на миналата година двете сдружения поеха инициативата да поставят началото на бъдещи дългосрочни и взаимноизгодни отношения с всяка телевизионна програма, включително и със СКАТ. С цел максималната защита на интереса на абонатите, една от основните теми на проведените срещи е разпространението на телевизионното съдържание при равни условия между всички видове технологии, предоставящи достъп до него и гарантиране на определени технически параметри от телевизиите за преноса и предоставянето на програмата им до всеки кабелен оператор.

Предвид изтеклите договори на част от членовете на АБКО и НСМСКО “ТВ клуб 2000” със СКАТ, техническите проблеми при пренасянето на сигнала на телевизионната програма и предявените искания от СКАТ за заплащане от страна на кабелните оператори за разпространението на тяхната телевизионна програма, двете дружества изпратиха 3 покани за среща с представителите на телевизията, които не бяха уважени.

С отказа за диалог от СКАТ, управителните съвети на АБКО и НСМСКО “ТВ клуб 2000” смятат, че са изчерпани възможностите за преговори. Така единственият законосъобразен ход след изтичането на валидните договори е спиране на разпространението на телевизионната програма на СКАТ.

Етикети: телевизия , СЕК , програма , електронни услуги , ИТ , ЕРП , защита , кабелен оператор , АБКО , СКАТ , НОИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени