Излезе QlikView - първото интерактивно Business Intelligence решение за iPhone

Категория: Телекомуникации , Технологии , Мобилни технологии
Благой Благоев
сряда, 22 Април 2009 14:09ч

Шведската компания QlikTech обяви, че популярно Business Intelligence (BI) решение QlikView е първото в този сегмент, което има мобилна версия, създадена специално за iPhone. Решението предоставя в ръцете на мениджърите прецизни бизнес отговори и анализи в реално време, независимо дали се намират пред компютъра, или са в движение. В добавка новата версия използва редица функционалности, характерни за популярния смартфон, като Multi-Touch и GPS. У нас QlikView за iPhone се предлага от консултантската компания Балкан Сървисис.
 
Мениджърите, търговските и маркетинг служители днес все по-често се нуждаят от достъп до изчерпателна информация в реално време, а не от статични справки, в които липсват важни детайли. С QlikView за iPhone търговците могат да получат точни отговори и анализи на момента, които да им помогнат да вършат своята работа по-добре. Решението е особено подходящо за мениджъри, собственици на компании и инвеститори, които биха искали във всеки един момент да получават ясна картина за развитието на бизнеса, независимо дали се намират на летището, в ресторанта или в хотелската стая.
 
QlikView за iPhone се възползва напълно от интерфейса на популярните смартфони на Apple. Цялото приложение поддържа Мulti-Тouch функционалност и се управлява с характерните за iPhone движения на пръстите, с които са свикнали потребителите. Разглеждането и селектирането на данни, както и взаимодействието с тях се осъществява чрез прости жестове, а единственото, което трябва да направи потребителят, за да изчисти направените селекции, е да разклати устройството. Популярната 3D Cover Flow технология на Apple също е достъпна, позволявайки на потребителите да се прехвърлят между анализите по същия начин, по който могат да "прелистват" корици на албуми и изпълнители в онлайн магазина iTunes. Промените на информацията в реално време незабавно се отразяват във всяка Cover Flow диаграма.
 
В допълнение QlikView за iPhone използва GPS за създаването на справки и анализи, според местонахождението. Например, пътуващите търговци и мениджъри могат да използват приложението за автоматично визуализиране (филтриране) на данни за определен доставчик, филиал или дистрибутор, когато пристигнат на съответното място. А ако търговците се нуждаят от бърз достъп до клиент преди среща, iPhone ще знае къде се намират и ще им предостави достъп до необходимите данни, съобразно местоположението им.
 
"QlikView за iPhone премахва границите между мобилни и десктоп Business Intelligence решения" – заявява Антъни Дейтън, Главен вицепрезидент на QlikTech - "В продължение на години потребителите на мобилни устройства само са мечтаели да получават достъп на момента до информация за продажбите, продуктите и наличностите или финансите на компанията. С QlikView за iPhone това вече е реалност. Когато потребителите получат достъп в реално време до необходимата им информация, вече няма да има връщане назад."
 
Демо весрия на приложението може да бъде изтеглена безплатно от: www.apple.com/iphone/appstore


Етикети: GPS , маркетинг , Apple , Intel , интерфейс , 3D , СЕК , НАП , компютър , IP , iPhone , технология , смартфон , BI , мобилни устройства , iTunes , търг , Балкан Сървисис , онлайн , работа , ИТ , C , ДСК , ЕРП , чат , анализ , IT , ITU , информация , онлайн магазин , HR , QlikView , QlikTech , Business Intelligence , БИ , десктоп , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени