Ивент Геймс намира инвеститор чрез Българска Мрежа на Бизнес Ангелите

Категория: Игри
Наско Атанасов
сряда, 26 Август 2009 13:07ч

 Ивент Геймс намира инвеститор чрез Българска Мрежа на Бизнес Ангелите
Васил Величков, управляващ съдружник в системния интегратор Грамма Системс Нес ИС (Gramma Systems Net IS) и екипът на Ивент Геймс за създаване на конзолни игри, сключиха договор за осъществяване на дялова инвестиция в компанията. Васил Величков – един от членовете на Клуба на Бизнес Ангелите в българската мрежа (BBAN) ще предостави 25 000 лeвa срещу придобиването на 23% от компанията, за да могат младите предприемачи от Ивент да довършат проекта си по създаването на играта Strength of the Sword за Sony Playstation 3. Така получената реална пазарна оценка на стартиращия бизнес е над 100 000 лeвa.

Връзката между Бизнес Ангела и Предприемача е осъществена с помощта на Българска Мрежа на Бизнес Ангелите (BBAN). Преди по-малко от месец BBAN оповести създаването на нова платформа за предприемачи и регистрация на проектни предложения и сайтът за стартиращи предприятия StartBusiness.bg. Един от първите регистрирани проекти е именно този на Ивент Геймс, представен в Мрежата в края на юли тази година.

Екипът се е заел със създаването на игра за платформата Playstation 3. Проектът се реализира от близо една година, като и тримата специалисти имат значителен опит в отрасъла. Компанията става оторизиран разработчик на Sony, а играта е завършена на около 85%. Предвижданията са, тя да бъде представена на пазара в рамките на следващите 8 месеца. В света има общо 73 подобни игри, като се очаква играта на Ивент Геймс да пожъне значителни успехи, предвид иновативния си стил, дизайн и геймплей.

Сделката e типичен пример за инвестиция от бизнес ангел – налице е реалистично предложение с подходящ екип, който има амбицията и уменията да реализира проекта. Проектът е рисков, но със значителен потенциал. Сделката стана факт само за месец след внедряването на новата платформа на Българска Мрежа на Бизнес Ангелите, където вече са регистрирани над 100 проекта. 20% са върнати от екипа на Мрежата с предложение за корекции, като 20% са проекти, които са напълно отказани, в резултат на т.нар. филтриране (screening) на проектите. Половината от одобрените проекти са вече представени пред регистрираните в Мрежата инвеститори (бизнес ангели), а с останалите предприемачи предстои да края на месеца да бъдат подписани Договори за представянето им.


Етикети: риск , Sony , игра , НАП , сайт , платформа , ATI , sony playstation , PlayStation 3 , проект , ГИС , ИТ , C , Мрежата , Грамма Системс , Gramma , Gramma Systems , BBAN

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени