Среща с Business Intelligence експерти организира IDC

Категория: ИТ бизнес , Събития
it FORUM
вторник, 9 Септември 2008 10:39ч

Среща с Business Intelligence експерти организира IDC

Начинаещите мениджъри ще имат възможност да навлязат в картината на "BI света”.

Mеждународни и български Business Intelligence (BI) експерти ще направят презентации на конференцията IDC Business Intelligence Roadshow 2008, която ще се проведе на 18 септември 2008 г. в столичния хотел Хилтън. Серията конференции, посветени на системите за бизнес анализ, се провежда в 13 града в Централна и Източна Европа, започвайки на 18 септември от София и завършвайки в Москва на 27 ноември. Събитието събира на едно място анализатори, топспециалисти в областта и професионалисти от индустрията, които имат за цел да помогнат както на нови, така и на опитни крайни потребители да приложат максимума от BI решенията.

IDC Business Intelligence Roadshow се налага като значим форум, на който независими експерти, лидери от индустрията, ИТ и бизнес мениджъри обменят идеи и споделят опит помежду си. Осъзнавайки различните етапи на развитие на пазарите в региона, българското издание на конференцията ще третира фундаментални проблеми, свързани със системите за бизнес анализ: контрол на качеството на данните, възможни обхвати на решенията, връзката между бизнес процеси и системата за оценка на ефективността на организацията, оценка възвръщаемостта на инвестициите в BI решения. Ще се визират и новите тенденции: олекотяване и опростяване на решенията, холистичен подход, анализ на неструктурирани данни.

Business Intelligence системите играят все по-централна роля за бизнеса, без значение от размера на компанията и сектора, в който се намира. Според IDC разходите за BI софтуерни инструменти и приложения в Централна и Източна Европа ще надхвърлят 210 млн. долара до края на 2008 г. В световен мащаб тези разходи ще нарастват годишно с 10-12% за следващите 5 години -  в Централна и Източна Европа секторът ще бележи ръст над 18%.

За да представят последните BI тенденции и технологии, както и да дадат практически съвети за внедряването на BI, гост лектори на конференцията са Томас Вавра, директор проучвания (софтуер) за IDC CEMA, и  Томаш Миерзва, изпълнителен директор на BusinessVision.

Участниците в събитието ще се запознаят с основни грешки, съпътстващи внедряването на BI решенията и проблемите на управлението на BI проект.

За тези мениджъри, които се опасяват, че картината на "BI света” е размита, IDC ще предостави кратък материал с обяснения на основни понятия и достъп до материали от минали конференции, така че да подпомогне начинаещите да навлязат в темата.Етикети: софтуер , Intel , пазари , проучвания , игра , СЕК , НАП , BI , София , МВР , IDC , СЕП , проект , ИТ , C , анализ , бизнес процеси , форум , бизнес анализ , конференция , инвестиции , СНЕ , Business Intelligence , БИ , IDC CEMA

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени