Телерик привлече американски долари

Категория: Софтуер , ИТ бизнес , ИТ политика
it FORUM
понеделник, 8 Септември 2008 10:47ч

Телерик привлече американски долари

В българската компания е инвестирал фондът Summit Partners.

Американският частен фонд Summit Partners инвестира капитали в българската ИТ фирма Телерик, като към момента стойността на инвестицията остава в тайна.

Средствата ще бъдат използвани както за развитието на родната софтуерна компания, така и за закупуване на други компании.

Телерик е привлякла вниманието на фонда с динамичното си портфолио от продукти, които могат да служат за създаване на мощни уеб и десктоп приложения и да се използват от последните технологии на Microsoft (ASP.NET, Windows Forms, Windows Presentation Foundation и Silverlight). С развитието си българската компания е доказала, че е придобила богат опит в разработването на софтуерни решения, които помагат на клиентите й да подобряват собствения си бизнес да и подпомагат дейността си. На нейните разработки разчитат над 20 000 организации в повече от 70 държави, включително и такива, редовно присъстващи в класацията Fortune 500, като Vodafone, Citigroup, Kodak, Nike. Софтуерни решения на Телерик ползват и организации като NASA, Световната банка и Харвардския университет. Със своите разработки фирмата е печелила редица международни технически и бизнес награди. Тя извоюва и първо място в категорията "Малки и средни компании" в проучването "Най-добрите работодатели 2007".

"Телерик е изцяло собственост на служителите си и е печеливша компания. Решението ни да растем, привличайки външен капитал, беше важно и стратегическо за нас и ние вярваме, че Summit ще ни помогне да постигнем по-високи резултати", каза съоснователят и един от директорите на Телерик Васил Терзиев. Според него с инвестицията, стратегическото партньорство и глобалната мрежа от контакти на американския частен фонд българската компания има уникалната възможност собствените й продукти да се продават много повече.

“Ние бяхме впечатлени от постиженията и изключителния мениджмънт на Телерик. Имам предвид твърдостта, увереността в това да се фокусират и предлагат на разработчиците иновативни и надеждни технологични продукти”, подчерта Том Дженингс, изпълнителен директор в Summit Partners. Той заяви още, че разработките на специалистите от българската компания са помогнали на много фирми да станат лидери на пазара.

Summit Partners е американски фонд за рискови инвестиции и от създаването му през 1984 г. досега капиталът му е нараснал до над 11 млрд. долара. Инвестирал е в над 300 фирми, като близо 125 от тях са били листвани на борсата. По-важните му инвестиции в софтуерни компании са AvePoint, Hyperion Software, McAfee, OPNET Technologies, Postini, RightNow Technologies, SafeBoot и Sybari Software.


Етикети: риск , Microsoft , ИТ бизнес , софтуер , разработване , Windows , награди , .NET , Телерик , БАН , Vodafone , ATI , уеб , NAS , ИТ , C , ДСК , ИРМ , NASA , чат , IT , глоба , партньорство , инвестиции , класация , проучване , десктоп приложения , БИ , десктоп , Kodak , Silverlight , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени