Инжектират чипове срещу отвличане

Категория: ИТ бизнес , Любопитно , Технологии
it FORUM
петък, 5 Септември 2008 12:08ч

Инжектират чипове срещу отвличане

Миниатюрното устройство е с размерите и формата на зрънце ориз.

За да бъде намален престъпният бизнес с отвличания в Мексико, богаташите от латиноамериканската страна вече си инжектират специални микрочипове, с които лесно могат да бъдат проследявани. До тези мерки са стигнали по-заможните мексиканци, след като отвличанията в страната за периода 2004 - 2007 г. са скочили с почти 40 на сто според официалната статистика.

Самото устройство е с размерите и формата на оризово зрънце, което се инжектира  в тялото и показва движението и местоположението на жертвата. То е разработено от мексиканската компания за сигурност Xega, която е увеличила продажбите му от началото на годината с 13%. Чипът се поставя лесно в човешкото тяло, като се инжектира с помощта на спринцовка. Така поставеният предавател изпраща сигнали през сателит, за да се установи точното местоположение на човек и ако той е в опасност, вече ще бъде много по-лесно да бъде открит.

Към момента желаещите мексиканци могат да се възползват от услугата, като закупят миниатюрния чип срещу 4000 долара плюс годишна такса от 2200.


Етикети: сигурност , чип , ИТ , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени