Конференцията Business Intelligence Roadshow 2008 на IDC в София ще обсъжда системите за бизнес анализ

Категория: ИТ бизнес , ИТ политика , Събития
Наско Атанасов
петък, 5 Септември 2008 11:44ч

Водещи международни и български Business Intelligence (BI) експерти ще изнесат презентации на конференцията IDC Business Intelligence Roadshow 2008, която ще се проведе на 18 септември т.г. в столичния хотел Хилтън. Серията от конференции, посветени на системите за бизнес анализ се провежда в 13 града в Централна и Източна Европа, започвайки на 18 септември в София и завършвайки в Москва на 27 ноември. Събитието събира на едно място анализатори, топ специалисти в областта и професионалисти от индустрията, които имат за цел да помогнат както на нови, така и на опитни крайни потребители да приложат максимума от BI решенията.

Основни теми, които ще бъдат представени на конференцията в България са: измерване на корпоративната ефективност; управление на качеството на данните; възвращаемост на инвестициите в BI; BI решения за структурирани и неструктурирани данни. Участниците в събитието ще се запознаят и с основните грешки, които съпътстват внедряването на BI решенията и проблемите на управлението на BI проект.

IDC Business Intelligence Roadshow се налага като значим форум, на който независими експерти, лидери от индустрията, ИТ мениджъри и бизнес мениджъри обменят идеи и споделят опит помежду си. Осъзнавайки различните етапи на развитие на пазарите в региона, българското издание на конференцията ще третира фундаментални проблеми, свързани със системите за бизнес анализ: контрол на качеството на данните, възможни обхвати на решенията, връзката между бизнес процеси и системата за оценка на ефективността на организацията, оценка на възвръщаемостта на инвестициите в BI решенията. Ще се визират и новите тенденции: олекотяване и опростяване на решенията, холистичен подход, анализ на неструктурирани данни.

Business Intelligence системите играят все по-централна роля за бизнеса, без значение от размера на компанията и сектора, в който се намира. Според IDC разходите за BI софтуерни инструменти и приложения в Централна и Източна Европа ще надхвърлят 210 милиона долара до края на 2008 г. В световен мащаб разходите за BI приложения ще нарастват годишно с 10-12% за следващите 5 години -  в Централна и Източна Европа секторът ще бележи ръст над 18%.

"Разбирането за Business Intelligence системите като решение трябва да започне с осъзнаването на факта, че те са област, която търпи непрекъснати промени", казва Том Вавра, директор проучвания (софтуер) в IDC CEMA. "Като процес, BI във всяка организация или компания ще се развива с времето, ще рефокусира усилията и ще прибавя нови методи и технологии. Въпреки че консолидирането на пазара и сливанията на компаниите ограничиха полето за действие – тъй като сега има по-малко доставчици – появата на нови технологии и процеси продължава да вълнува тези, които търсят своя собствена "BI пътна карта".

За да представят последните BI тенденции и технологии, както и дадат практически съвети за внедряването на BI, гост лектори на конференцията са: Томас Вавра, директор проучвания (софтуер) за IDC CEMA, един от водещите експерти в региона по въпросите за развитието и възприемането на BI и Томаш Миерзва, изпълнителен директор на BusinessVision, компания, свързана с редица големи BI проекти в Полша, основно в областта на Master Data Management и Business Performance Management.

IDC's Business Intelligence Roadshow 2008 ще се проведе в следните градове: София -18 септември; Букурещ - 25 септември; Киев - 30 септември; Прага - 07 октомври; Будапеща -14 октомври; Любляна - 16 октомври; Братислава - 21 октомври; Загреб . 23 октомври; Истанбул - 04 ноември; Атина - 13 ноември; Белград - 20 ноември; Варшава - 25 ноември; Москва - 27 ноември.


Етикети: софтуер , Intel , пазари , проучвания , игра , СЕК , BI , София , доставчици , МВР , IDC , СЕП , MAN , проект , България , ИТ , C , Performance , анализ , ИТ мениджър , бизнес процеси , форум , бизнес анализ , конференция , инвестиции , AST , Business Intelligence , БИ , IDC CEMA

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени