ArcGIS API for Flex впечатлява с иновации за уеб ГИС приложения

Категория: Софтуер
it FORUM
четвъртък, 4 Септември 2008 17:06ч

Бета-версията на продукта предлага директен достъп до  ArcGIS Server 9.3.

Новия ArcGIS API for Flex Beta представи ESRI на Годишната си потребителска конференция в Сан Диего, Калифорния. Той е интегриран с Adobe Flex Builder 3 и може да бъде свален безплатно от сайта на компанията. Разработващите приложения имат възможността да комбинират ГИС базирани уеб услуги от ArcGIS Server с други уеб приложения и да ги показват по бърз, богат на образи и експресивен начин.

ArcGIS API за Flex позволява управление на ГИС информация, геокодиране и геопроцесинг. Крайните потребители  могат да визуализират данните си на интерактивна карта, да търсят и показват ГИС обекти и атрибути, да намират адреси и да правят комплексни пространствени анализи само с едно кликване на мишката.

Програмирането с ArcGIS API за Flex може да стане само с достъп до ArcGIS Server чрез URL. Поради това, че API е построен върху Adobe Flex framework, програмистите могат да включат Flex компоненти като Data Grid, Trees, Panels и Charts в обичайните приложения.

Едни от първите, които разработиха продукт на базата на ArcGIS API за Flex и ArcGIS Server, са властите от Бостън, Масачузетс. Те пуснаха Solar Boston – ориентирано към крайния потребител уеб ГИС приложение, демонстриращо инсталации за слънчева енергия. Продуктът позволява на потребителите да пресметнат слънчевата енергия, която може да се добива от покрива на дадена сграда, само чрез измерване на големината му и затъмнението от околните постройки.

Този проект е общ между Бостънската Агенция за Възстановяване и Програмата „Solar Boston” и беше завършен като част от проекта Boston's Solar America Cities на Енергийния Департамент на САЩ.

Заинтересуваните могат да се запознаят с ArcGIS API за Flex в ArcGIS Server Resource Center. За да научите повече за ArcGIS Server, посетете www.esri.com/arcgisserver.Етикети: Adobe , МОН , сайт , ESRI , уеб , server , програмиране , програма , проект , уеб приложения , ГИС , grid , ИТ , C , GIS , чат , анализ , IT , информация , мишка , HR , конференция , уеб услуги , ГИС , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени