Американското отделение на Sony изтегля от пазара ноутбук Vaio TZ

Категория: Преносими компютри , Любопитно
Saga Technology
четвъртък, 4 Септември 2008 16:48ч

Корпорацията Sony изтегля от пазара ноутбук Vaio TZ, продаван в периода от юли 2007 до юли на текущата година в САЩ. На връщане подлежат модели от сериите  VGN-TZ100, TZ200, TZ300 и TZ2000 с екран около 11,1 дюйма. Всички тези мини компютри са произведени в заводите на компанията в САЩ и Япония.

Във въпросните лаптопи бил открит дефект, който може да доведе до кратко спиране, прегряванe и запалване на компютъра. Sony е получила не по-малко от 15 съобщения за случаи на прегряване, а един от потребителите получил и неголеми изгаряния. Специалисти на компанията изясниха, че проблемът е в проводник, който е разположен твърде близко до шарнира на ноутбука. В резултат на това той се поврежда и това води до краткото спиране.

Независимо, че акцията носи доброволен характер представителите на компанията настоятелно препоръчват веднага да се прекрати работата с дефектните лаптопи и притежателите им да се свържат със сервизните центрове.

За последен път на Sony се наложи да изтегли от пазара 416 000 цифрови фотокамери Cyber-shot DSC-T5, продадени не само в САЩ, но и в Русия. Част от притежателите им разказаха, че по време на работа с камерата са получили малки одрасквания или порязвания.


Етикети: лаптоп , Sony , компютър , ноутбук , камера , работа , ИТ , C , сервиз , Cyber-shot , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени