Карел Облук e новият член на управителния съвет на ОСИАМ

Категория: Софтуер , антизловреден и антиспам софтуер
Saga Technology
четвъртък, 4 Септември 2008 11:40ч

Един от деветимата членове на управителния съвет на Организацията за стандарти за изпитване на antimalware вече е Карел Облук, главен изпълнителен директор на AVG Technologies, водещ разработчик на софтуер за сигурност в Интернет.

ОСИАМ е основана през този февруари в Билбао, Испания и свърза повече от 40 специалисти по софтуер за сигурност и изпитатели на antimalware от целия свят. Формирането на ОСИАМ беше продиктувано от загрижеността в цялата промишленост за увеличаването на несъответствието между това какви antimalware технологии всъщност и за методите за тестване, които се използват, за да се оценяват те.

Докато antimalware решенията стават все по-сложни, на много съществуващи тестове им е невъзможно да оценят правилно ефективността на продукта, от което произлизат ревюта на продукти, които понякога са непълни, неточни и заблуждаващи. ОСИАМ се фокусира върху това да посрещне световната нужда от подобряване на обективността, качеството и уместността на методите за тестване. Организацията също така цели да даде гласност на универсално приетите стандарти и насоки за тестване на antimalware.

Според предварителния си устав, ОСИАМ ще:

•Осигури форум за дискусии, които се отнасят до тестване на antimalware и сродните му продукти;

•Разработи и направи обществено достояние обективни стандарти най-добри практики за тестване на antimalware и сродните му продукти;

•Подпомага образованието и съзнанието за въпроси, свързани с тестването на antimalware и свързаните с него продукти;

•Осигурява инструменти и ресурси, за да подкрепи методи за тестване, основани на стандартите;

•Осигури анализ и ревю на настоящите и бъдещи тестове на antimalware и сродните му продукти.


Етикети: Интернет , сигурност , софтуер , НАП , тестове , Образование , антивирусен софтуер , стандарт , ИТ , C , анализ , ИКТ , форум , AVG , AVG Technologies , изпит , софтуер за сигурност , БИ , Епъл

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени