9,2% ръст на приходите отчете Globul

Категория: Телекомуникации , Любопитно , Мобилни технологии
it FORUM
четвъртък, 4 Септември 2008 9:59ч

Приходите на Globul за второто тримесечие на 2008 г. достигнаха 213,4 милиона лева или с 9,2% повече от същия период на миналата година. Печалбата на компанията преди лихви и данъци за периода април-юни 2008 г. възлиза на 42,2 милиона лева, в сравнение с 35,6 милиона за същия период на 2007 г., което е увеличение от 18,6%.

Приходите от основните услуги на Globul (гласови услуги, кратки текстови съобщения, пренос на данни и месечни такси) са се увеличили с 11,3%, най-вече поради увеличението от 17,5% на потреблението от страна на абонатите на договор и 95-процентното увеличение в потреблението на услугите за пренос на данни (вкл. SMS, MMS, карти за данни, приходи от WAP, i-mode и други услуги с добавена стойност).

През второто тримесечие на годината клиентите на абонаментните програми на Globul са се увеличили с над 112 хиляди и към края на юни наброяват 1,9 милиона, което е около 48% от цялата клиентска база на компанията. Потребителите на предплатени услуги са намалели с 45 хиляди, а общият брой на клиентите на компанията се е увеличил с над 67 хиляди и към 30 юни 2008 г. възлиза на 3,95 милиона души.

През първите шест месеца на 2008 г. клиентите на Globul са разговаряли средно по 106 минути на месец или с около 20% повече, отколкото през същия период на предишната година. Увеличението е резултат най-вече от ръста на средномесечното потребление на клиентите на предплатените услуги, което се дължи на успешните търговски предложения и промоции на оператора.

Средният приход на потребител за първата половина на 2008 г. е намалял с около 5% до 18 лв. поради понижението на цените за разговори за абонаментните програми на Globul и увеличаване дела на абонатите на договор.


Етикети: телекомуникации , SMS , Globul , търг , ИТ , MMS , пренос на данни , БИ , гласови услуги

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени