Три нови клавиатури на Logitech – светеща, за лаптоп и в комплекс с мишка

Категория: Хардуер , Аксесоари
Наско Атанасов
сряда, 3 Септември 2008 13:40ч

В стремежа клавиатурата да пасва на индивидуалните потребности и собствения стил на потребителя, вчера Logitech представи три нови модела.  Първата е Logitech Illuminated Keyboard – светещата клавиатура за  бързо и лесно писане на тъмно, с патентованата система на Logitech PerfectStroke™. diNovo пък е създадена за притежателите на лаптопи, които ползват мишка за по-голям комфорт и при продължителна работа на лаптопа предпочитат да инсталират традиционна клавиатура. А пък Cordless Desktop™ S520 е комплект мишка и клавиатура, който е почти универсален и подхожда на всякакви настолни компютри.

"Стилът и най-вече възможността да избираш стила, който най-добре ти пасва, все по-често става водеща причина при взимане на решение за покупка", заяви Денис Павилярд, вицепрезидент на продуктовия маркетинг отдел на Logitech за клавиатури и комплекти от мишки и клавиатури. "Трите ни най-нови клавиатури следват тази тенденция и са насочени към индивидуалните нужди и предпочитания на нашите потребители – работата късно вечер или при оскъдно осветление, продължителното писане и желанието за повече комфорт при работата с лаптоп."

Новата светеща клавиатура на Logitech прави писането на тъмно много по-лесно – дори при съвсем слаба светлина. За да оптимизира вече разработената технология за осветяване на клавиатурите, Logitech комбинира микро рефлектори, процес на многослойно нанасяне на образа и лазерно гравиране на символа върху бутона и така създаде по-ярка и по-лесна за употреба клавиатура със задно осветяване. 

С прозрачната си рамка, ултра тънката осветена клавиатура (9.3 мм от основата до рамката) е елегантен акцент на всяко бюро. С баланс между формата и функционалността, клавиатурата предлага традиционен размер и разположение на бутоните (включително цифров блок), мека подложка за ръцете, всички F-бутони, медиа контролери и регулиране на силата на звука за лесен достъп и управление на забавленията.

Осветената клавиатура на Logitech и клавиатурата diNovo за лаптоп работят със системата на Logitech "PerfectStroke" – тя осигурява комфортно, плавно и тихо писане. PerfectStroke е създадена за по-дълбоко потъване на бутоните – 3.2 мм в сравнение с 2.2 мм на традиционните клавиатури на лаптопите; като резултат от това разстоянието, което пръстите изминават, за да активират един бутон, е оптимизирано за максимално удобство. Микро лостове разпределят натиска равномерно по повърхността на клавишите – дори и ако натиснете по ръба на бутона, той усеща същата сила и се активира.

Докато лаптопите все по-често са предпочитан избор, хората правят компромис с комфорта и функционалността в замяна на мобилността. Logitech предлага цяла гама периферни устройства и решения за лаптоп, включително специални ултра мобилни мишки, стативите от серията Alto™, които увеличават до максимум ползите и свеждат до минимум неудобствата от ползването на лаптоп. Клавиатурата diNovo е специално създадена за лаптоп, като предлага традиционен размер и разположение на бутоните, заедно с цифров блок вдясно, както и оптимизираната система за писане PerfectStroke.

Новата клавиатура работи с усъвършенстваната 2.4 GHz безжична технология на Logitech. Тя чувствително намалява разсейването на сигнала и ефективно елиминира забавянето и загубата на връзка. Системата за управление на разхода на енергия е максимално оптимизирана и батерията издържа до 3 години.

Третата нова клавиатура е в матирано черно и сиво, със заоблени краища и удобна подложка за дланите. Изчистените, прави линии и традиционният размер я правят едновременно модерна и достатъчно компактна. Клавиатурата в комплекта S520 пасва на почти всички компютри. Високопроизводителната безжична лазерна мишка дава изключителна прецизност с плавно движение и резултатите са доста по-добри в сравнение с изпълнението на оптичните мишки.

Новият комплект мишка и клавиатура на Logitech дава допълнително удобство с до 8 месеца живот на батерията на мишката и до 15 месеца на клавиатурата. С едно натискане се получава достъп до Word, Excel и до интернет браузъра, който се ползва и лесно се стига до предпочитаните приложения.


Етикети: Интернет , маркетинг , лаптоп , Logitech , технология , клавиатура , периферни устройства , desktop , батерия , браузър , работа , ИТ , C , IT , мишка , Excel , Word , лазерна мишка , СНЕ , СЕМ , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени