PHILIPS представя най-тънкия LCD телевизор - с 8-милиметров дисплей

Категория: LCD , Технологии
Наско Атанасов
сряда, 3 Септември 2008 9:46ч

В зоната за прототипи на изложението IFA в Берлин научният екип на Philips демонстрира вчера най-тънкия 32-инчов протип на LCD. С дебелина от само 1 мм подсветка на течнокристалната матрица и 8 мм дебелина на дисплея новият телевизор на Philips ще може да бъде закачен на всяка стена като картина. Този телевизор е отражение на желанието на потребителите да притежават електроника, която не само отговаря на техните технологични, но и на естетическите им критерии. Philips винаги се е водел от нуждите на купувача – последния сериен модел на компанията е стилният 42-инчов телевизор с дебелина на дисплея от само 38мм.

Новата технология на Philips ще задоволи и най-претенциозния вкус- “Със своите само 8mm дебелина, това ще бъде най-тънкия 32-инчов LCD телевизор.”, споделя Фред Бьорхорст, старши вице-президент на изследователския център на Philips и програмен директор на направление „Lifestyle”. “Нашият прототип е много лек – около 5 кг – което означава 10 кг по-лек от стандартния 32-инчов LCD телевизор. Като резултат – закачването на стената става лесно и естествено.”

Иновацията на Philips е базирана на опита в разработката на оптичен дизайн и технологиите за задно осветяване. Технологията включва много тънка подсветка на течнокристалната матрица, която се осветява отгоре и отдолу от мощни енергоспестяващи светодиоди. С използването на патентованата от Philips система за разпределние на светлината, тя се разпределя равномерно по целия екран. “Ние успяхме да намалим размера на подсветката на течнокристалната матрица, което е и най-дебелата част от всеки LCD телевизор, от 25мм на 1мм” споделя Бьорхорст. “Следователно, най-дебелата част от дисплея се превърна в една от най-тънките части, дори по-тънка от самия LC панел. Това беше ключа към постигането на ултра тънкия дизайн”


Етикети: МОН , СЕК , НАП , LCD , телевизор , Philips , IP , технология , cd , стандарт , светодиоди , електроника , ИТ , C , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени