Oracle лидер при платформите за бизнес анализ

Категория: ИТ бизнес , ИТ политика
Saga Technology
вторник, 2 Септември 2008 10:00ч

Две водещи световни компании за анализи и маркетингови изследвания обявиха Oracle за лидер, съответно в платформите за бизнес анализ (BI) и като доставчик на системи за управление на релационни бази от данни (RDBMS).

Независимата анализаторска компания Forrester Research обяви Oracle за лидер в платформите за бизнес анализ (Business Intelligence). Според доклада „Платформи за бизнес анализ, трето тримесечие, 2008 г.”, Oracle заема лидерска позиция на база продуктовата си гама от BI технологии и добавянето на най-доброто от придобитите наскоро технологии от Siebel и Hyperion в своя пакет (Oracle Business Intelligence Suite) Enterprise Edition Plus.

Докладът на Forrester отчита опита на хиляди клиенти, които използват технологиите за бизнес анализ на Oracle. Те, както и решенията за управление на корпоративна ефективност (Enterprise Performance Management), помагат на организациите за подобряване на оперативната им дейност и постигането на по-добри резултати, заяви Пол Родуик, Вицепрезидент, “Продуктов мениджмънт” в Оракъл.

Oracle отново е лидер и в световните продажби на системи за управление на релационни бази от данни сочи докладът на Gartner “Пазарен дял: Системи за управление на релационни бази от данни, световно проучване, 2007 г.“ Oracle води в сегмента на системи за управление на релационни бази от данни с пазарен дял от 48.6% през 2007 г., което е с почти 28 пункта повече от следващия в класацията.

През 2007 г. приходите на Oracle от продажба на софтуер за системи за управление на релационни бази от данни, са нараснали с 14.9%, което е по-високо от средния ръст за сектора, който е 13.3%. Целият отрасъл на системите за управление на релационни бази от данни е достигнал 17 милиарда щатски долара през 2007 г., се посочва още в доклада. Oracle води в сегмента на системите за управление на релационни бази данни под Linux с пазарен дял от 79% за 2007 г. Делът на Oracle при Windows Server е нараснал с 21% през 2007 г., което е значителен ръст в сравнение с този на конкурентите.

“Анализът на Gartner показва, че Oracle е доставчик на най-популярната система за управление на бази данни в сектора, в съотношение две към едно спрямо най-сериозния си конкурент”, коментира Уили Харди, вицепрезидент, отдел “Продуктов маркетинг на системи за управление на бази данни” в Оракъл. “Клиентите избират Oracle Database 11g, за да могат да управляват ефективно по-големи обеми от данни на по-ниска цена”, подчерта Харди.

Етикети: маркетинг , бази данни , ERP , Oracle , софтуер , Intel , Windows , проучвания , СЕК , Linux , Gartner , BI , server , Siebel , MAN , ИТ , система за управление , C , 11g , Performance , Оракъл , анализ , IT , бизнес анализ , доклад , класация , проучване , Forrester , Oracle Database 11g , Oracle Database , Business Intelligence , БИ , EDI

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени