Nvidia представи DirectX 11 – очаква се реакция на AMD

Категория: Процесори , ИТ политика , Технологии
Наско Атанасов
понеделник, 1 Септември 2008 13:59ч

Докато компанията AMD си сътрудничи с разработчиците на игри за внедряването на DirectX 10.1, в същото време Nvidia работи над новата версия за графическия API, който ще влезе в състава на Windows 7. Това се доказа и от презентацията на DirectX 11, която се състоя по време на конференцията Nvision 2008 от 25 до 27 август. Презентацията също потвърди плановете на компанията да се съсредоточи върху разработката на DX11-решенията.

За чест на AMD Ati също заявиха, че имат намерение да се съсредоточат върху разработката на DirectX 11. Изявлението бе направено по време на конференцията GPG CTO Technology Day, състояла се в столицата на Исландия. Там представители на AMD заявиха, че компанията възнамерява да съсредоточи своите усилия на DirectX 11, на GPU-езика OpenCL и изключително да се фокусира на стандартизираните решения, отказвайки се от собствената си платформа Close-to-Metal. Очаква се реакцията на AMD на презентацията на Nvidia.

А относно нововъведенията в DirectX 11, те се свеждат до: пълна поддръжка, включително на всички функции на DX11-карти, във Windows Vista и в бъдещите версии на Windows; съвместимост с картите DirectX 10 и 10.1, а също и поддръжка на карти на базата на DirectX 11; нова технология позволяваща да се използва GPU като паралелен процесор; многопоточна обработка на ресурсите, позволяваща максимално да се задействат многоядрените системи и др.


Етикети: процесор , AMD , Windows , НАП , Nvidia , процесори , технология , платформа , Vista , ATI , GPU , стандарт , Windows Vista , ИТ , C , Windows 7 , DirectX , чат , dir , конференция

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени