Учебният план за магистърската програма на Сирма Груп вече е приет

Категория: Обучение , ИТ бизнес , Технологии
it FORUM
петък, 20 Юни 2008 15:23ч

Специално внимание в нея е обърнато на изграждането на умения за управление на ИТ проекти, което досега не е застъпено в програмата на нито един от българските университети. Програмата е специално разработена от Сирма Груп за нуждите на бизнеса и е подкрепена от академичното и административното ръководство на университета.

Учебният й план отговаря на международните практики в областта на обучението по компютърни науки и съответства на актуалните потребности на българските софтуерни компании. За пръв път у нас студентите, специализиращи в областта на компютърното програмиране, ще имат възможността да се запознаят с новости от технологиите за управление на процесите за създаване на програмни продукти, а също и практически да демонстрират придобитите умения чрез пряко участие в реални проекти на Сирма Груп. Програмата акцентира върху екипната работа както по време на обучението, така и при подготовката на курсовите и дипломните работи.

Завършилите магистърската програма ще могат да започнат работа на високите нива в ИТ бизнеса. В изучаваните дисциплини са застъпени най-модерните ИТ и уеб технологии, така че програмата ще действа в рамките на 4-5 години, без да се налага модифицирането й.

Процесът на преподаване и практическо обучение на студентите e обезпечен както с хабилитирани преподаватели съгласно изискванията на българското законодателство, така и с утвърдени специалисти от Сирма Груп. Предвижда се първите студенти да започнат обучението си през есента на 2008 г. и да завършат пълния курс на програмата в рамките на три семестъра.

Етикети: ИТ работа , ИТ бизнес , софтуер , Сирма Груп , МОН , компютър , уеб , обучение , СИРМА , програмиране , уеб технологии , програма , ИТ обучение , проект , ГИС , работа , ИТ , НАТО , ИРМ , ГИС , СЕМ , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени