Уеб камера на Logitech за Mac потребителите

Категория: Цифрови фотоапарати , Софтуер , Интернет
Наско Атанасов
вторник, 24 Юни 2008 13:09ч

Уеб камера на Logitech за Mac потребителите
Logitech, световен лидер при уеб камерите, представи първата си уеб камера, специално създадена за Mac потребителите, с отлична авто-фокус технология и оптика Carl Zeiss: QuickCam Vision Pro за Mac. Новат камера дава ясен образ с перфектни детайли. С нея могат да се водят висококачествени видео разговори по iChat и Skype.

"В тази камера интегрирахме най-новите видео технологии за оптимално преживяване по време на видео разговори," заяви Джина Кларк, Генерален мениджър и вицепрезидент на отдел Интернет комуникации в Logitech. "Обективът и авто-фокус технологията, сензорът и софтуера за корекция на светлината допринасят за перфектните детайли и чистия образ. Независимо дали досега сте ползвали външна или вградена уеб камера, ще бъдете възхитени и приятно изненадани от разликата в качеството, която дава тази уеб камера."

За перфектен детайл на образа, QuickCam Vision Pro за Mac комбинира отличната авто-фокус технология на Logitech с оптика Carl Zeiss. Авто-фокусът на новата камера прави плавен преход между различните позиции, а не сменя рязко опциите "близо" и "далече". Фокусирането е достатъчно плавно – образът е контрастен дори при екстремна близост до 10 см от обектива на камерата. Авто-фокус системата на Logitech компенсира промените в контраста и префокусира образите за по-малко от 3 секунди. Благодарение на партньорството с Carl Zeiss, Logitech гарантира, че обективът отговаря на световно признатите стандарти за дизайн и производство на Carl Zeiss за отличен контраст в компактна и лека форма.

Уеб камерата QuickCam Vision Pro за Mac възпроизвежда видео с висока резолюция благодарение на 2-мегапиксела сензор. От съществено значение за качеството на образа е и патентованата RightLight™2 технология на Logitech, с която уеб камерата интелигентно адаптира светлината при слабо или прекалено силно фоново осветление.

Ползването на тази уеб камера за разговори по iChat или Skype гарантира видео с VGA-качество с до 30 кадъра в секунда, четири пъти по-контрастно и два пъти по-меко изображение от която и да било друга нова уеб камера за видео разговори – и то на същата цена.

Новата уеб камера на Logitech не се нуждае от инсталация. Ако се ползва за запис на видео, то ще бъде в 720p high-definition (HD) формат (960х720 пиксела).
Камерата се съчетава чудесно със стила на всеки Mac компютър с черно-сивия си профил и сребристия вграден микрофон.

Новата уеб камера на Logitech QuickCam Vision Pro за Mac се очаква в САЩ и в Европа в началото на юли на цена в Европа е €99.99 (около 196 лева).

Етикети: Интернет , оптика , софтуер , Logitech , СЕК , Апис , компютър , технология , HD (High Definition) , сензор , Skype , уеб , стандарт , камера , ИТ , C , Интел , VGA , дарение , видео , IT , уеб камера , партньорство , микрофон , Нера , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени