ISO в администрацията струва 4,8 млн. лева

Категория: Системен софтуер , Интернет
it FORUM
сряда, 18 Юни 2008 15:16ч

Малко над 4,8 млн. лева струва въвеждането на системата за управление по ISO и съответните сертификати в общинската администрация. Средствата за него са осигурени от Европейския социален фонд “Инвестиции в хората”. Това стана ясно от представянето на проекта „Промотиране на системи, инструменти и добри практики за управление на качеството в администрациите”, организирано от Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР).

Според заложените срокове проектът трябва да бъде завършен до края на септември тази година, като информация за него може да се получи и от интернет страниците на някои общини. В тях можем да открием информация за сертифицирането на общинската администрация по ISO, да задаваме въпроси, да подаваме документи като молби, жалби, заявления и оферти. Очаква се тези сайтове да предизвикат висока степен на внимание от гражданите и бизнеса, защото всички са заинтересовани от по-добро административно обслужване. Съществуващите интернет страници са само част от всички мерки, с които администрацията възнамерява в процеса на въвеждане на новата система за управление по ISO да подобри информационната среда при комуникацията с фирми и граждани и да постигне по-високо качество на услугите. С нея МДААР има намерение по-широко да приложи инструменти и системи за управление на качеството, да подобри знанията и уменията в администрацията. Целта е да се стимулират иновациите, за да се оптимизира административното обслужване чрез обмен на добри практики. Услугата ще ползват 100 общини в България, като се предвижда да останат средства, с които системите за управление ще се внедрят допълнително и в други общински администрации, обясни министърът на държавната администрация Николай Василев.

Етикети: Интернет , иновации , МДААР , администрация , сайт , уеб сайт , МВР , ISO , СЕП , проект , Николай Василев , България , ИТ , система за управление , ИРМ , информация , инвестиции , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени