Windows Embedded NavReady усъвършенства GPS навигацията

Категория: Софтуер , Операционни Системи
Наско Атанасов
сряда, 18 Юни 2008 11:43ч


Корпорацията Microsoft представи своята първа операционна система за портативни устройства, поддържащи технологията GPS. Новото творение на разработчиците от компанията се нарича Windows Embedded NavReady. Предназначението на операционната система е да насърчи употребата на устройствата за мобилни навигации (portable navigation devices) чрез тяхното усъвършенстване и прибавяне на нови възможности.

Новата система има амбицията да подобри взаимодействието на устройствата чрез Bluetooth, и да оптимизира разноските по трафика. В нея има вграден Live Search. Поддържа се и възможността да се използва PND като допълнителен дисплей за лаптопи, на които е инсталиран Windows Vista. Това се осигурява чрез технологията SideShow.

NavReady ще се поставя от производителите на устройствата и ще се продава в комплекст с тях. Все още обаче няма подписани много сделки. Единствено тайванската корпорация Mio Technology възнамерява да използва Windows Embedded NavReady в своите GPS-навигатори.

Пазарът на навигационни услуги и устройства се нараства много бързо, което може да допринесе за появата на конкуренция на разработения софтуер. Наскоро стана известно, че корпорацията Intel работи над вградена система за автомобилна навигация на основата на Linux.

Етикети: GPS , Microsoft , софтуер , Intel , лаптоп , Windows , Bluetooth , технология , дисплей , операционна система , ATI , Windows Vista , Mio Technology , навигация , ИТ , C , Mio , автомобилна навигация , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени