Asbis БГ с амбиции в сегмента на мобилните решения

Категория: Хардуер , Преносими компютри , ИТ бизнес
Ваню Кръстев
четвъртък, 6 Март 2008 16:44ч

Asbis БГ с амбиции в сегмента на мобилните решения
Митко Топалов
Приходи от 28 млн. долара за 2007 г. и ръст от 42% спрямо предходната година отчете дистрибуторът на ИТ продукти АСБИС България на среща-разговор с журналисти в столичния Хилтън. Информация за новите продуктови линии на компанията и плановете й спрямо пазарните тенденции сподели Митко Топалов, регионален директор на ASBIS. “Компанията сериозно изпревари ръста на българския ИТ пазар, без да има силна продуктова линия в мобилният бизнес, като изключим Prestigio, при която фокусът е по-различен от масовия пазар на преносими компютри”, каза той. “През последните няколко години знаехме, че изпускаме тази ниша от бизнеса, но сега сме много щастливи, че двама от топ 3 производителя се спряха на нас – Dell и Acer. Сътрудничеството ни започна от януари месец и с тези два нови бранда амбициите ни в сегмента са още по-големи.”

Компанията, която израсна и се разви в сферата на компонентния бизнес, предприема тази стратегическа стъпка заради промените в пазара на мобилни компютри, който расте много по-бързо от пазара на компоненти. “На пазара се случи този бум, който бизнеса очакваше – засилено потребителско търсене. Той оказва пряко влияние върху развитието на ASBIS”, каза Лозан Темелков, маркетинг мениджър в компанията.

ASBIS ще реагира на тенденцията на търсене на готови компютърни мобилни решения с развитието продуктова линия от горещи модели на Dell и Acer. Двете продуктови гами ще бъдат разделени в предлагането си към крайния клиент, тъй като са в различен ценови клас, а продуктите за средния и малкия бизнес няма да бъдат пускани в ритейли.

ASBIS България дава около 2% от оборота на ASBIS Enterprises, но фирмата заема второ място по икономически показатели сред останалите подразделения на корпорацията. През миналата година ASBIS Enterprises е продала 4,2 милиона процесора и 4 милиона диска. За четвърто тримесечие на 2007 г. е дистрибутор номер едно за Seagate в Европа. С увеличаване на портфолоиото (15 000 продукта), заеманите пазари и промените, които се извършиха след приемането на някои страни в ЕС, клиентската база на компанията се е увеличила чувствително. Около 60% от клиентите й пазаруват онлайн.

Етикети: процесор , маркетинг , ERP , пазари , Prestigio , Dell , Асбис България , Acer , компютър , Seagate , BI , Асбис , онлайн , ИТ пазар , България , ИТ , C , скам , Asbis , ИРМ , информация , СБИС , БИ , СКАТ , BIS

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени