ТелеЛинк учи студенти на SIP

Категория: ИТ инфраструктура , Обучение , Телекомуникации
Рада Станева
петък, 29 Февруари 2008 11:38ч

Лабораторното е най-посещаваното упражнение в Техническия университет през последната година. То е подготвено на база дипломен проект на Теодор Добрев, служител в отдел Интеграция на ТелеЛинк и дипломант на Техническия университет в София. Упражнението е по предмет Комутационни системи и се провежда в лабораторията на ТелеЛинк, която бе създадена през пролетта на 2007 г. и представлява упражнение по SIP (Session Initiation Protocol) телефония. Упражнението се дава на четвъртокурсници от Факултета по комуникации към катедра Комуникационни мрежи. Студентите, провеждащи лабораторното упражнение, изследват основната функционалност и най-често срещаните проблеми при интеграцията и оперирането на SIP протокола в стандартна IP мрежа. По време на упражнението те трябва да извършат редица тестове и анализи на SIP централата, SIP IP телефоните и да използват различни софтуерни инструменти за изследване на технологията.
Лабораторията на ТелеЛинк е открита през месец май 2006 г. от ректора на университета проф. Камен Веселинов в присъствието на представители на академичното ръководство и мениджъри на ТелеЛинк.
Най-новият проект в сферата на образованието, по който работи ТелеЛинк в момента, е свързан с провеждане на състезание за студенти от университети с технически специалности, бакалаври последна година или студенти, учещи магистратура. Официалното откриване на конкурса ще стартира в началото на март.

Етикети: телекомуникации , мрежи , софтуер , конкурс , IP , технология , ТелеЛинк , SIP , тестове , ATI , телефон , Образование , състезание , София , телефони , телефония , TeleLink , стандарт , проект , ГИС , ИТ , C , анализ , IT , лаборатория , ГИС

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени