Сингапурец подобри световния рекорд по писане на SMS-и

Категория: Любопитно
Благой Благоев
понеделник, 20 Ноември 2006 0:00ч

Студентът от Сингапур Ан Чуан Ян е новият световен рекордьор на Гинес по писане на кратки текстови съобщения, предаде Ройтерс. Младежът се представил най-добре на проведеното преди седмица състезание, като успял да набере 160 символа само за 41,52 секунди. Така Ан Чуан подобри предишния резултат от 42,22 секунди, принадлежащ на американеца Бен Кук.
“Ще опитам да подобря рекорда си на 39 секунди следващата година, а дотогава ще тренирам усилено”, заяви Ян. Според него добрите резултати в това състезание зависят от вида телефон, който се използва, и от размера на неговите бутони.
Състезанията по писане на SMS-и, провеждани по целия свят, предвиждат изписването на един и същ текст, избран от организацията Гинес, и предизвикват огромен интерес сред публиката.
Наскоро компанията Nuance Communications дори покани бившия шампион Кук да участва в публично съревнование с новата програма за съставяне на SMS посредством гласово разпознаване. Кук обаче не можа да се справи успешно и програмата успя да постигне два пъти по-добро време при набирането на текста.
Етикети: SMS , СЕК , ATI , телефон , състезание , гласово разпознаване , програма , ИТ , C , Гинес , разпознаване , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени