Огнян Киряков е новият управляващ директор на Майкрософт България

Категория: Софтуер , ИТ бизнес
Saga Technology
вторник, 8 Януари 2008 10:47ч

Огнян Киряков е новият управляващ директор на Майкрософт България
От 14 януари Огнян Киряков поема ръководството на Майкрософт България. От началото на 2006 г. досега той ръководи Xerox България. Преди това е бил мениджър следпродажбено обслужване на клиентите на Xerox Евразия и е отговарял за пазар, обхващащ 21 страни – Русия, Украйна, Естония, Латвия, Литва, Беларус, Румъния, Молдова, България, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна гора, Албания, Македония, Хърватия, Армения, Азербайджан, Узбекистан, Туркменистан, Казахстан, Киргизстан и Монголия.

„Радостен съм да приветствам Огнян в мениджърския екип на Майкрософт”, каза Вахе Торосян, вицепрезидент на Майкрософт за Централна и Източна Европа. „Огнян има солиден опит в мениджмънта, бизнес развитието, продажбите и маркетинга. Вярвам, че това ще помогне много не само за личния му успех като мениджър, но и за по-нататъшния успех на Майкрософт България”, добави той.

„За мен е удоволствие и чест да се присъединя към екипа на Майкрософт България. Независимо колко голяма и успешна е една компания и колко напреднали са технологиите, успехът на всеки бизнес зависи от хората. Моят успех ще е успех на екипа. Убеден съм, че ще продължим да се развиваме бързо, благодарение на таланта и ентусиазма на професионалистите, които работят в компанията. Сигурен съм, че чрез комбинацията от опита и знанието на екипа и личния ми опит, ще можем да допринесем за по-нататъшното положително развитие не само на ИТ пазара, но и на страната ни като цяло. За мен е важен ангажиментът на Майкрософт към България да инвестира не само в развитието на пазара и инфрастуктурата, но и в каузи, полезни за обществото ни”, заяви Огнян Киряков.

От ноември 2002 г. до май 2004 г. Огнян Киряков е технически директор на Xerox за Югоизточна Европа. Има две висши образования – магистърска степен по Телекомуникации в Техническия университет в София и магистърска степен по Бизнес администрация в Университета за национално и световно стопанство. Стартира кариерата си в ИТ бранша с мениджърски постове в БТК. От 1994 г. до 2002 г. той е изпълнявал длъжностите мениджър „Стратегически маркетинг”, мениджър „Пейджинг услуги и услуги с добавена стойност” и мениджър „Регионално развитие” в първия мобилен оператор в България - Мобиком. Има множество специализации у нас и в чужбина по мениджмънт, маркетинг, връзки с обществеността и финанси.

Огнян Киряков поема длъжността управляващ директор в Майкрософт България от Теодор Милев, който през юни 2007 г. прие нов пост в централния офис на Майкрософт за Централна и Източна Европа и отговаря за цялостната стратегия и успешната реализация в цяла Централна и Източна Европа на една от най-важните програми на Майкрософт в сферата на обучението – „Партньори в познанието”.
Етикети: телекомуникации , маркетинг , ИТ работа , Microsoft , ИТ бизнес , IT специалисти , софтуер , БТК , администрация , МОН , Xerox , СЕК , НАП , БАН , Майкрософт България , Майкрософт , София , xerox България , обучение , Мобиком , МВР , телеком , мобилен оператор , ГИС , ИТ пазар , България , ИТ , Огнян Киряков , дарение , ГИС , СЕМ , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени