Nice стъпва на българския пазар

Категория: Софтуер , Изкуствен интелект и роботи
Рада Станева
понеделник, 17 Декември 2007 18:21ч

Nice стъпва на българския пазар
Nice Systems ще атакува нашия пазар с уеб базирано софтуерно решение за запис, съхранение и анализ на клиентските обаждания, постъпващи в колцентровете. То може да се интергрира с платформите на всички доставчици на VoIP (като Avaya, Nortel ,Ericsoon, Siemens, Alcatel, Cisco и т.н.). “Вярвам, че след няколко години телефонията ще се фокусира изцяло върху VoIP като единствено решение”, казва Хески Гил, мениджър продажби в Nice Systems, който осем години работи в региона на Балканите и Адриатика. Той споделя, че в компанията влагат много ресурси и усилия за европейския пазар, защото са убедени, че големият бум на този тип решения скоро предстои.

Отскоро Nice Systems предлага своите решенията и у нас чрез местния си партньор Спиръл Солюшънс. “Днес Nice се насочва към българския пазар. Вярвам, че с подкрепата на Спиръл Солюшънс ще можем да предоставим на бъдещите си клиенти точното решение и съответната поддръжка. Стратегията на Nice е да работи с местни партньори, сертифицирани на различни нива за работа с решенията ни –за продажби и за поддръжка. Това означава, че Спиръл разполага с подготвени инженери, които могат да инсталират решенията на Nice и да осигуряват поддръжка. Продажбите за България ще се извършват директно от Спиръл. Обучението също ще се осъществява от тях, защото вече са създали необходимата инфраструктура и разполагат с обучен екип. Вярвам, че заедно двете компании разполагат с много голям потенциал за реализация на българския пазар в телекомуникациите и финансовия сектор. Очаквам добри резултати тук”, заяви Гил.

В колцентровете на телекомуникационните компании и банките Nice внедряват продукта Nice Perform, чрез който се обхващат всички процеси и дейности от първата секунда на обаждането на клиента до края на разговора. При постъпване на обаждане в колцентъра системата автоматично прави запис и на обаждането, и на екрана на оператора, приел разговора. В решението е предвидена възможност за прослушване на записа на обаждането от ръководителя на екипа от оператори. А когато се прави прослушване, се следи гласа не само на клиента, но и на начина, по който операторът разговаря с него – дали е учтив, дали предоставя необходимата информация, прехвърля ли разговора на друг колега, как работи с приложението и т.н. Това може да означава, че не е предоставено необходимото обучение, или е пропуснато нещо по приложението. При прослушването, освен гласа на клиента, може да се види екрана на оператора и дали преминава от прозореца на едно приложение към друг, дали въвежда информация за клиента. Т.е. може да се направи извод дали този оператор е получил правилното обучение, защото ако е подготвен добре, той може да обърне достатъчно внимание на разговора с клиента и да предложи най-доброто обслужване. Означава и по-кратко време за разговор и по-малко чакащи да се свържат с колцентъра.

“Нашата компания препоръчва да се записват всички обаждания до колцентъра, а не само отвреме на време. Ако се записват всички, може да се прослушат всички обаждания и да се стигне до причината, поради която клиентите са недоволни, може да се проследи процеса. Системата може да търси по различни параметри, дори може да се прави т.нар. емоционално детектиране когато клиентът е ядосан и крещи. Затова емоционалните разговори също са параметър, по който се прави търсене. Процесът е автоматичен, може да се следи честота на произнасяне на определена дума, брой прехвърляния на разговорите към друг оператор и т.н. След което се прави анализ на обажданията, което отговарят на тези параметри. В края на разговора може да се включи и автоматична система за обратна връзка - например няколко въпроса какво мисли клиента за компанията, за последния разговор и т.н, и скала за оценка. “Ценното тук е, че може да се получи оценка от клиента за оператора, а след това шефът също може да прослуша записа и да оцени своя подчинен. Системата може да сравни двата резултата”, казва Гил.

На второ място от Nice поставят финансовия пазар. “Според изискванията на Базел ІІ банките и застрахователните компании са задължени да правят записи всяко обажданe, което завършва с транзакция. Затова иституции като ABNAmro, Deutshebank, Citybank, Citygroup и т.н. работят с решенията на Nice, защото са стандарт. А на Балканите Алфабанк, Пиреос Банк, Райфайзенбанк, са наши клиенти”, обяснява Хески Гил.

“Решихме да изберем Nice като част от за бизнес партньор, тъй като те са лидер на пазара на решения за запис, съхраняване и анализ на данни. В Европа Nice е стандрат, там не може да си представите банка без система за запис, защото ако някой иска да купи акции или да направи транзакция, то това трябва да се проследи, за да има доказателства за операцията. Днес България е част от Европа и затова сега е моментът да се причвлече този огромен потенциал, опит и know how, с които Nice разполага”, споделя Шломи Уайзъл, генерален мениджър на Спиръл Солюшънс.

Централният офис на Nice е в Израел. Компанията е основана през 1986 г. Има центрове във Великобритания, САЩ и Хонг Конг и офиси във още 100 държави, сред които са Франиця, Испания, Германия, а сега и в Русия. Около 2000 души по света работят за компанията. Над 70 % от продуктите на Nice се реализират в телекомуникационния сектор, а 30 на сто - на финансовия пазар, Сред клиентите на Nice са Vodafone, Orange, Sciant, Citibank, Deutsche Bank, American Express, Европейската космическа агенция и др.
Етикети: телекомуникации , бази данни , ИТ бизнес , бизнес интелигентност , Spiral Solutions , Cisco , VoIP , софтуер , инфраструктура , СЕК , Nice Systems , Апис , НАП , колцентър , БАН , IP , Vodafone , Siemens , Европейската космическа агенция , телефон , уеб , доставчици , телефони , обучение , телефония , българския пазар , Райфайзенбанк , стандарт , банки , телеком , работа , България , ИТ , C , НАТО , Orange , анализ , IT , информация , Мания , СЕМ , Нера , БИ , СКАТ , Avaya

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени