На живо от общината

Категория: Системна интеграция
it FORUM
събота, 6 Август 2005 0:00ч

Заседанията на Столичния общински съвет вече могат да се наблюдават на живо в Интернет благодарение на стартиралия проект “Интерактивен портал за прозрачност и гражданско участие в управлението на Столична община”. Порталът www.sofiaоmbudsman.bg е предназначен за всички граждани, медии, неправителствени организации, които се интересуват от работата на съвета. “Надяваме се по този начин да засилим гражданския контрол върху дейността на общината и да насърчим хората свободно да изказват своето мнение за изпълненията на задълженията, поети от съветниците”, каза при представянето на инициативата Ангел Стефанов, обществен посредник на Столична община и съавтор на идеята за създаването на портала. Инициативата му е подкрепена от Центъра за медийни изкуства (ЦМИ) Интерспейс, както и от програма МАТРА на посолството на Кралство Холандия.
Проектът е на обща стойност 33 749 лв., като основната част от тях - 25 597 лв., са осигурени по програма МАТРА, а останалите - от ЦМИ Интерспейс и телекома Орбител. Това е пилотен проект, който ще се реализира в рамките на година, но инициаторите обясниха, че се надяват да намерят средства, с които да се продължи неговото съществуване.
Наред с преките излъчвания и изчерпателна информация за институцията на омбудсмана порталът разполага и с форум, където гражданите свободно да дискутират горещите теми около Столична община. Ще бъде създаден и архив на заседанията, така че всеки, който е пропуснал “жи-
вото предаване” по инте-
ресуващ го въпрос, може да го проследи “на запис”. Също така на страницата на портала гражданите ще могат да подават и жалби чрез попълване на електронен формуляр, като омбудсманът ще съдейства за своевременното придвижване на казуса до съответната инстанция. Периодично ще се правят анкети сред посетителите по различни теми.
Етикети: Интернет , СЕК , Апис , Орбител , портал , MAN , телеком , програма , проект , столична община , работа , ИТ , ЕРП , дарение , ДАНС , информация , форум , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени