CA разширява портфолиото чрез Qurb

Категория: Информационна Сигурност
it FORUM
събота, 6 Август 2005 0:00ч

Computer Associates сключи сделка за закупуване на разработчика на софтуер за e-mail сигурност Qurb. Целта е да се разширява портфолиото от решения за сигурност eTrust. Сумата по сделката не беше обявена.
С Qurb CA ще прибави възможности за блокиране на спам, които ще предпазват от phishing атаки, злоупотреби с електронната поща и други заплахи за информационната сигурност. Компанията лицензира Qurb технологията за своята eTrust продуктова линия още през 2004 година.
Съвсем наскоро CA придоби и разработчика на firewall решения Tiny Software. От компанията заявиха, че двете поглъщания ще засилят нейните позиции при домашните потребители и малкия и средния бизнес, като по този начин ще осигури на клиентите си подобрени възможности за управление на десктоп сигурността.
При борбата със спама Qurb автоматично съставя списък с одобрените податели чрез сканиране на съществуващите e-mail и контактни файлове. След това използва подход, базиран на идентичността, за обезпечаване на чист Inbox, докато се прилага контент анализ, за да се помогне на потребителите да идентифицират потенциално легитимните съобщения, които са били под карантина.
Според Джонатан Спира, CEO и главен анализатор в изследователската и консултантска фирма Basex, това поглъщане е било необходимо допълнение към продуктовата линия на CA.
“CA се нуждаеше от антиспам технология в своето портфолио, тъй като потребителите все повече са притеснени за негативното влияние, което може да окаже спамът върху тяхната организация”, заяви Спира. Според IDC броят на изпратените спам съобщения на ден се е увеличил от 7 милиарда през 2002 до 23 милиарда през 2004 година.
Етикети: сигурност , софтуер , firewall , технология , спам , заплахи , поглъщане , etrust , поща , IDC , phishing , файл , ИТ , C , лицензи , ИРМ , e-mail , анализ , антиспам , СНЕ , СЕМ , сканиране , БИ , десктоп , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени