Шанс за българските програмисти

Категория: ИТ бизнес
it FORUM
събота, 13 Август 2005 0:00ч

Най-добре представилите се участници в Националния турнир по програмиране, който ще се проведе във Велико Търново на 8 и 9 октомври, ще имат шанса да работят в местния офис на американския софтуерен производител Portellus.
От една година фирмата има свое представителство и развоен център в болярския град, в което за момента работят 25 човека. Te разработват продукти за американския финансов и застрахователен сектор.
“В рамките на две години предвиждаме разрастване на екипа до 60-70 души”, съобщи за it FORUM Искра Йорданова, офис мениджър във фирмата. “Във Велико Търново има много специалисти и ние искаме да ги накараме да останат да работят в града”, обясни още Йорданова.
Досега Portellus е организирала два конкурса по програмиране съвместно с Великотърновския университет и е била спонсор на състезание в Математическата гимназия. Двама от служителите й са привлечени точно от такива конкурси.
Идеята за създаването на българското представителство е на брата на Искра Йорданова - Николай Колев, който работи като програмист в компанията майка Portellus.
Това е първото представителство на компанията извън САЩ. За момента фокусът на разпространение на продуктите й ще остане извън България.
Portellus е основана през 2001 година. Централният й офис се намира в Ървайн, Калифорния.
Етикети: софтуер , СЕК , конкурс , състезание , МВР , програмиране , България , ИТ , скам , ИРМ , IT , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени