Intel Viiv - новото име на домашното развлечение

Категория: Преносими компютри
it FORUM
събота, 13 Август 2005 0:00ч

Нова ера в развлеченията обещават от Intel с пускането на пазара на технологията за персонални компютри Intel Viiv. Тя бе представена в края на миналата седмица по време на Intel Developers Forum и ще бъде пусната в продажба в цял свят през първото тримесечие на 2006 г.
Персоналните компютри, базирани на Intel Viiv, ще бъдат с дистанционно управление, ще работят с комплект от технологии на Intel (двуядрен процесор, чипсет, платформен софтуер), ще имат възможност за свързване в мрежа и ще са съвместими с много от другите продукти на Intel, DVD системи, телевизори от ново поколение и други онлайн услуги и софтуер, вкл. филми, музика, снимки и игри. “Технологията Intel Viiv е нашата първа платформа, проектирана като основа на “цифровия дом”, в който потребителите искат да имат достъп до своите файлове по всяко време и навсякъде чрез множество устройства”. заяви Дон Макдоналд, вицепрезидент и главен мениджър на Intel Digital Home Group.
Системи с Intel Viiv ще се предлагат в най-разнообразни размери - от малки, изчистени варианти от типа електронно устройство за потребителя, приличащи на части от DVD система или стереоуредба, до по-традиционните настолни машини. Освен това всички персонални компютри, базирани на тази технология, ще са при-
дружени от операционна система Microsoft Windows Media Center Edition и медиен софтуер, които ще се управляват с дистанционно подобно на телевизор.
Платформата е снабдена с още една новост - Intel Quick Resume Technology (технология за бързо възстановяване), позволяваща бързо включване и изключване на системата. Освен това всеки компютър, базиран на Intel Viiv, ще предлага съраунд звук 5,1 с възможност за поддръжка до 7,1 за качествен звук на домашното кино.
Етикети: процесор , Microsoft , софтуер , Intel , Windows , чип , СЕК , DVD , телевизор , компютър , технология , операционна система , чипсет , дистанционно управление , онлайн услуги , microsoft windows , снимки , файл , проект , онлайн , ИТ , developer , C , музика , IT , съраунд , БИ , СКАТ , филми , EDI

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени