Уникално решение от IGD Security

Категория: Информационна Сигурност
it FORUM
понеделник, 19 Юни 2006 0:00ч

Решение за многофакторна автентификация представиха от IGD Security. Фирмата беше създадена миналата година като spin off на Icom. UNIdentity осъществява контрол на достъпа и управление на идентичността и предлага дву- и трифакторна автентификация със сменяеми пароли за еднократно ползване и разпонаване на пръстови отпечатъци. Обединява физическия контрол на достъпа с контрол на достъпа до защитени информационни ресурси. Решението се базира на автономното хардуерно устройство UNItoken. Притежава Web и Single Sign-On функции.
От IGD Security съобщиха, че са в преговори с потенциални дистрибутори и клиенти. В момента продуктът е внедрен в техния офиса и в TeleLink. От фирмата се надяват интерес да проявят от банковия сектор и от държавната администрация, като компанията ще насочи усилията си и извън страната – в Източна Европа.
Двуфакторната автенификация е все по-често изполван начин за борба с фишинг атаките за кражба на идентичност. При трифакторната автенификация се добавя и биометрично разпознаване, като по този начин се осигурява защита от загуба или открадване на хардуерното устройство заедно с PIN за достъп и умишленото предаване на информация за достъп на трети лица. Миналата година Bank of America направи задължителна двуфакторната автенификация за всичките си 14,5 милиона потребителя на Интернет банкиране.
През 2005 година жертвите на кражби на идентичността в САЩ са 9,3 милиона, а общите загуби надхврълят 52,6 милиарда долара.
Етикети: Интернет , web , автентификация , дистрибутори , СЕК , НАП , БАН , TeleLink , банки , хардуер , пръстови отпечатъци , ИТ , C , ИРМ , контрол на достъпа , чат , защита , фишинг , IT , информация , разпознаване , INK , БИ

Четете още:



Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...



Най-четени