Конвергенцията - ключ за технологичния напредък

Категория: Системна интеграция
it FORUM
понеделник, 3 Юли 2006 0:00ч

”Всички големи технологични компании, повечето от софтуерните компании, фирмите от развлекателната индустрия и дистрибуторски компании като телекоми и кабелни оператори търсят начини да се включат в този процес·, коментира Ранди Браунинг, ръководител на екип ”Технологична информация, комуникации и развлекателни медии· в PricewaterhouseCoopers (PWC).
Цифровата конвергенция - съюз между компютъра, комуникационните технологии и забавленията - e движещата сила, която е в основата на сливанията и придобиванията при технологичните компании. Това е заключението на доклада на PWC, който бе публикуван миналата седмица.
В този доклад, който е част от поредица проучвания сред водещи технологични компании от целия свят, се посочва, че над половината (53 %) от респондентите са определили консолидацията в съответните сектори през последните три години като ”особено важна·, а около 2/3 (65 %) очакват тази тенденция да продължи в следващите три години. Само през 2005 г. сливанията и придобиванията са нараснали с 88 процента и са достигнали 122 милиарда щатски долара, сочат данните от доклада.
От 34 сред най-големите компании, включени в проучването на PWC (които са с реализирана печалба от 1 млрд. долара и повече), 35 % заявяват, че ще отделят 1 милиард за придобивания през следващите пет години, 21 % имат намерение да вложат 5 милиарда за същия период, а 12 % смятат да похарчат повече от 5 млрд. долара.
Въз основа на отговорите изследователите правят извода, че през следващите пет години разходите за конвергенция, които тези компании ще направят, ще нараснат от 35 на 65 милиарда долара. Нещо повече – във всеки един от секторите, обхванати в проучването, независимо от големината, бранша или географското разположение, се очакват пропорционални нива на активност в сферата на дигиталната конвергенция.
”Успехът на този втори технологичен бум е в пряка зависимост от стратегическите партньорства, които се явяват отговор на нарастващите нужди на потребителите·, е коментарът на Бил Кобърн, шеф на екип ”Глобална технологична индустрия· в PWC.
От друга страна, дейностите по сливанията рядко са мотивирани от предпочитанията на клиентите, се изтъква в проучването. ”Компаниите, които правят това, не са достатъчно фокусирани върху реалните ползи за клиентите·, смята Роб Ендърли, президент на анализаторската компания Enderle Group в Сан Хосе, Калифорния. - Те оправдават своите действия с други аргументи, като забравят, че тайната на успеха се крие в това какво иска и получава клиентът.
Етикети: софтуер , проучвания , СЕК , НАП , компютър , телеком , ИТ , C , ИРМ , чат , анализ , информация , глоба , доклад , проучване , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени