Дирижабли ще заместят такситата

Категория: Любопитно
it FORUM
понеделник, 3 Юли 2006 0:00ч

Сериозни изпитания очакват пазара на труда още тази година. Електронната търговия ще доведе до намаляване на много работни места. Пощаджиите като професия ще изчезнат до 2016 година. Никой вече няма да изпраща писма на хартиени носители. Много офиси ще бъдат закрити заради грипна епидемия. Това са предвиждания на Forbes, който направи рейтинг на най-търсените професии след 20 години.
Картината на света през 2026 година според списанието ще е доста мрачна. Възможно е дори да изчезне и професията летец изтребител. ”Защо да изпращаме на сигурна смърт човек, след като самолетите могат да се управляват от компютри?· Това съвсем не е лошо.
Новият свят създава и нови професии. Например техник по генно инженерство. ”Предприемачите ще имат нужда от хора, които с помощта на обикновен тест ще могат да ”прочетат· човешкото ДНК и да разкажат на работодателите за хората, които се готвят да наемат· – пише Forbes.
Ако се вярва на изданието, в бъдеще всичко ще правят машините. Дали изобщо ще има смисъл да се работи, питат се мнозина. Домашни роботи вече се продават от Sony. Но роботът, както и всяка друга машина, може да се повреди. Тогава какво? Много търсена професия ще бъде техник на роботи. С времето, разбира се, роботите ще се научат да се възпроизвеждат, но това е много далечно бъдеще, до което журналистите от Forbes явно не са се докоснали.
Големи промени ще има и в професията на екскурзовода. Компанията Virgin Group от 2008 година ще започне да вози в Космоса туристи. На тях ще им трябва космически гид.
Човечеството изцяло ще мине на водородно гориво. Новото гориво ще доведе до промени не само в ”земните· професии, но и във ”въздушните·. Летците ще летят на дирижабли. Според списанието този вид транспорт дори има редица предимства пред самолетите и вертолетите – той е по-евтин, не изисква инфраструктура за излитане и кацане.
Работа ще има за всички. Списъкът на най-търсените професии обаче е странен. Дори и животните ще имат свой собствен адвокат. Особено търсени ще са специалистите по телепортиране. Някои от сегашните професии просто ще изчезнат. Ще изчезнат и лидерите.
Но има и професии, които са вечни. Например политици ще има винаги. Ще останат и проститутките, гробарите, данъчните инспектори.
Етикети: роботи , Sony , инфраструктура , НАП , поща , търг , работа , ИТ , чат , СЕМ , изпит , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени