Компаниите, за които всички искат да работят

Категория: ИТ бизнес
it FORUM
понеделник, 3 Юли 2006 0:00ч

В първата десетка попадат корпорациите, в които не само се грижат за сътрудниците си, но нещо повече - помагат им дори да уредят живота си по възможно най-добрия начин. Задължителни са платените отпуски, медицинското обслужване. Някои компании дори разрешават на хората си работа от дома или в свободното си време да работят на друго място.
Например в Coca-Cola най-добре работи италианският филиал. Там има безплатен обяд, безплатни билети за мачове, които се спонсорират от компанията, безплатен фитнес. И това съвсем не е пълният списък на благата, които се осигуряват на работниците.
Вечният конкурент на Coca-Cola - Pepsi, най-добра политика към работниците има във Франция. На работното място може да се гледа телевизия, да се играе тенис. Колкото по-сериозни са успехите, толкова повече придобивки има за хората.
Освен безплатно мляко испанският филиал на Danon плаща телефоните на всички, дава допълнителен отпуск. А два пъти в годината компанията прави футболни турнири между своите европейски подразделения.
Лидер тази година стана гръцкият филиал на Colgate Palmolive. Хората понякога могат да работят от дома, за сметка на компанията могат да продължат образованието си. За всеки сътрудник се прави индивидуална програма. Всеки има допълнителен годишен отпуск. Всички корпоративни събития са за сметка на бюджета, рождените дни също. За Нова година служителите получават мобилни телефони или други подаръци. Повечето от сътрудниците работят за компанията от 15 години.
В десетката се оказаха и някои от европейските филиали на Microsoft. Например във Франция парите, предвидени за корпоративни празници, се разпределят между служителите, а не само между шефовете. А в португалския филиал на софтуерния гигант всички сътрудници при желание могат да работят от дома. Ако се наложи да гледат детето си, за това се наема жена и разходите се поемат от компанията.
В десетката са и тези компании, които осигуряват личен лекар на всеки служител. Той преглежда сътрудниците преди работа и им дава съвети за различни диети или спортни занимания.
Повечето компании, попаднали в рейтинга, са с от 250 до 1000 служители.
Етикети: Microsoft , софтуер , телевизия , игра , СЕК , НАП , телефон , Образование , телефони , palm , мобилни телефони , програма , работа , ИТ , C , Мания , СЕМ , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени