Започна конкурсът ”Иновативно предприятие"

Категория: ИТ бизнес
it FORUM
понеделник, 3 Юли 2006 0:00ч

Започна третият национален конкурс за иновативно предприятие на годината, който е инициатива на фондация ”Приложни изследвания и комуникации· и се провежда със съдействието на Министерството на икономиката и енергетиката, Световната банка, Българската стопанска камара и БАН.
Участниците ще се състезават в две категории в зависимост от броя на служителите - иновативно малко предприятие с персонал до 50 души и иновативно средно и голямо предприятие с персонал над 50 души.
Конкурсът цели да насърчи иновационната дейност на българските фирми и да популяризира постиженията им в областта на иновациите пред широката общественост. Допускат се до участие иновативни предприятия от всички сектори на българската промишленост, включително информационните технологии.
Сред досегашните победители в ”Иновативно предприятие· са Daisy Technology за постиженията си в производството на цифрова потребителска електроника, ELTA–R за разработки в областта на съобщителната промишленост, Пойнт Ел за автоматизираните си системи за управление на производството и др.
”Експертна комисия и жури ще оценяват иновативността на предприятията по редица критерии на базата на анкетни карти за участие. За иновация се приема в широк смисъл нововъведение, което подобрява икономическите показатели и конкурентоспособността на фирмите·, обясни Мария Дойчинова от ПИК.
Победителят във всяка от двете категории ще получи почетна статуетка и диплома, които ще бъдат връчени от президента на България по време на Третия национален иновационен форум през ноември.
Етикети: иновации , СЕК , конкурс , БАН , МВР , България , електроника , ИТ , C , ИРМ , фондация , форум , комисия , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени