Забравете очилата - 3D мониторите вече са готови

Категория: Любопитно
Тервел Няголов
понеделник, 3 Юли 2006 0:00ч

Няколко компании за монитори се подготвят, а в някои случаи вече и продават дисплеи, които предлагат симулирано 3D изживяване. Доста от тези нови продукти не изискват специални очила.

Застанете пред 3D монитор на Philips и вижте как анимиран герой хвърля роза или зарче по вас. Със сигурност първия път ще се дръпнете рязко. Холандският електронен гигант е направил опити с потребители в своите лаборатории и е установил, че конвулсивните реакции на кожата, които се причиняват от емоционални импулси, се повишават, когато човек наблюдава 3D картина. Дори обикновена реклама за филм има повече дълбочина на 3D дисплей, отколкото на стандартен 2D екран. Засега от Philips продават само монитори, но се надяват, че до две години ще пуснат и 3D телевизори.

Докато Philips е изминала най-много от пътя, останалите компании също не си губят времето. На конференция Toshiba показа прототип на 3D монитор, който не се нуждае от очила. Подобен е и дисплеят на Sanyo, но разликата е, че той може да показва едновременно две програми - едната се вижда, когато дисплеят се гледа отляво, а другата - отдясно.

От компанията ColorLink обаче казват да забравим за отърваването от очилата. Фирмата работи с производители на аркадни игри, за да създаде внушителни 3D състезателни симулации.
Етикети: сигурност , монитори , Toshiba , МОН , 3D , НАП , телевизор , Philips , IP , дисплей , монитор , sanyo , стандарт , реклама , SAN , ИТ , C , ДСК , ИРМ , реклама , конференция , INK , аркадни игри , БИ , 2D

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени