Fifa се подготвя за отблъскване на хакерите по време на старта на Световното

Категория: Любопитно
Тервел Няголов
понеделник, 3 Юли 2006 0:00ч

Партньорът на FIFA за мрежово осигуряване Avaya очаква хакери да атакуват мрежата на Световното първенство заедно с началото на първия мач.

Роджър Джоунс,управител бизнес развитие на Avaya за Европа, каза, че очаква злонамерени компютърни потребители да използуват същите атаки, които използваха срещу мрежите обслужващи Световна Купа през 2002, Световна Купа за Жени през 2003 и Купата на Конфедерациите, подгряващия турнир преди Германия 2006.

Джоунс обаче каза, че не е имало "нищо засечено до този момент". По-рано той сподели на група журналисти, че са били наети професионални хакери да тестват стабилността на мрежата.

Майк Кели, шеф ИТ Решенията за FIFA пък каза, че екип по сигурността от технологичните партньори Avaya и Deutsche Telekom е направил разширено изпитание на устойчивостта на мрежата в голям диапазон от сценарии, .

Кели потвърди голямата стойност на информацията държана от FIFA, която включва разширени лични детайли за кандидатите за акредитация на турнира, смятан за най-голямото спортно събитие в света.

Джоунс отбеляза, че в ИТ командния център на турнира , намиращ се в Мюнхен, постоянно ще има под ръка специалисти по мрежова сигурност.

Кели добави, че се изисква мрежата на Световната Купа да работи 99.999 процента от времето, което означава, че екипът за ИТ решения и изпълнителите са направили така, че в мрежата да има изобилие във всяко едно отношение.

Той каза, че използването на ИТ мрежа по време на събитието носи значителни преимущества за FIFA, главно заради алтернативните гласови и решения на данни. Това включва разгръщане на по-малка инфраструктура, ангажиране на по-малко хора, правещи по-малко усилия и намаляване на таксите за обаждания.

Екипът на Кели за ИТ Решения е отговорен и за изграждането на мрежите в хотелите, използвани като щабове във всеки град, където ще се играят срещи, както и на тези в стадионите. Мрежата също така трябва да бъде разширявана и до инфраструктурата, която не е част от стадионите, каквито са билетните офиси.
Етикети: сигурност , мрежи , инфраструктура , игра , СЕК , НАП , компютър , хакери , ИТ , C , Мрежата , информация , Deutsche Telekom , Мания , изпит , мрежова сигурност , БИ , Deutsche Telekom , Avaya

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени