Глобалният център на HP вече работи

Категория: ИТ бизнес
it FORUM
понеделник, 10 Юли 2006 0:00ч

На 6 юни Hewlett- Packard България официално откри Глобалния център за обслужване на клиенти от Европа, Близкия изток и Африка. Лентата прерязаха генералният директор на НР България Саша Безуханова и столичният кмет Бойко Борисов.
Global Delivery Centre, за чието създаване НР съобщи през януари тази година, се намира в Бизнес Парк София в столичния квартал ”Младост·. Вече са назначени 250 специалисти с технически и езикови познания, които са подбирани чрез конкурси през последните четири месеца съвместно с партньорските фирми Ajilon и SITEL. През следващите две години екипът ще се разрасне и ще достигне 1000 души, планират от НР. Засега компанията ползва офис, който се намира в една от сградите на мобилния оператор GloBul. През октомври екипът ще се премести в новопостроената сграда № 9 в Бизнес Парка София, където ще ползва обща площ от 10 хил. кв. м.
На откриването присъства и Тино Канеграти, генерален директор на Glоbаl Delivery операцията за Източна Европа, Близкия изток и Африка. ”Избрахме България, защото тук открихме подходящата комбинация от няколко фактора. На първо място страната ви е достатъчно стабилна, развива се с бързи темпове, а скоро ще ви приемат и в ЕС. На второ - тук открихме специалисти с добра техническа подготовка, с доста високо ниво на познаване на работата в Windows и до известна степен в Unix среда. Не на последно място трябва да се отбележи и степента на владеене на немски език освен задължителния английски. Затова и възнаграждението, което предлагаме, е на съответното ниво", сподели Канеграти.
Етикети: Windows , Globul , конкурс , София , unix , packard , МВР , Саша Безуханова , НР България , работа , България , ИТ , C , ИРМ , IT , глоба , ЕМС , СНЕ , Нера , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени