Създавай в България, реализирай се – възможно е!

Категория: Любопитно
it FORUM , Стефан Станчев
понеделник, 10 Юли 2006 0:00ч

На 6 юни 2006 г. в София, в читалище ”Славянска беседа·, бе представена работата на проекта ”Аудиолаборатория ВОКС·, финансиран от Държавна агенция за младежта и спорта по програма ”Младите в действие·. Целта е да се подпомага развитието на млади таланти, занимаващи се с компютърно генерирана/електронна музика. В рамките на проекта се проведоха свободни курсове за звукозапис и звукообработка, работни семинари в областта на компютърно създадената музика. Беше разработен Web сайт и бе осигурена базова техническа среда за развитие на музикални проекти. Сред останалите дейности бяха доизграждане и оборудване на звукозаписно студио за нуждите на млади творци с изявени дарби в електронната музика, звукозаписа и цифровата обработка на звука, които нямат възможност да плащат за подобен род услуги. Забележително е предоставянето на безвъзмездно студийно време за самообучение и практика в областта на компютърната музика.
Кампанията под надслов „Създавай в България, реализирай се – възможно е!· завърши с провеждане на хепънинг с представяне на създадената в студиото музика в рамките на проекта.
За допълнителна информация посетете: http://voxxlab.org.
Етикети: web , Апис , компютър , сайт , София , обучение , програма , проект , работа , България , ИТ , музика , информация , аудио , лаборатория , СЕМ , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени