Microsoft пуска ново решение за ИТ сигурност

Категория: Любопитно
it FORUM
понеделник, 10 Юли 2006 0:00ч

Microsoft пусна дългоочакваната секюрити серия Antigen, насочена към Exchange Server и останалите Windows Server потребители.
Продуктите се базират на технологията на закупената преди година и половина компания Sybari. От Microsoft пуснаха Antigen антивирус и филтър за Exchange Server 2000 и 2003, SMTP Gateway Security за Windows Server 2000 и 2003, Spam Manager за Windows базиран SMTP и Exchange сървър.
Компанията също така представи и Antigen Enterprise Manager, Antigen Messaging Security Suite и Antigen Management Pack за Operations Manager 2005 софтуера.
Новият пакет предизвика спор в софтуерната индустрия от сферата на сигурността, където основните антивирусни вендори продължават да губят значителен брой клиенти.
Потребителите очакват предпазливо появата на пакета, тъй като не се убедени в неговите предимства, твърдят експерти. Въпреки това Antigen буди тяхното любопитство, тъй като е рекламиран като цялостно решение за ИТ сигурност.
”Това е софтуер, съчетаващ множество качества, и хората едва ли ще го отхвърлят само защото не харесват компанията ни например. Сигурен съм, че когато го тестват, потребителите ще останат доволни. Antigen е мултифункционално решение, което се интегрира лесно с Exchange Server и осигурява защита на различни нива и намаляване на разходите·, твърди Ричард Стийнън от Microsoft.
Пазарът на софтуерните продукти, свързани със сигур-
ността, е изключително конкурентен, което се отнася в още по-голяма степен за антивирусната защита. Това поставя Редмънд в изключително трудно положение, тъй като трябва да се пребори с доказани играчи като Symantec и McAfee. Според анализаторите компанията на Бил Гейтс е в състояние да се справи с това предизвикателство, тъй като притежава огромен финансов ресурс, силни маркетингови отдели и добре подготвени специалисти.
От първи юли софтуерният пакет ще бъде вече на пазара, като е предвидена тримесечна свободна пробна версия.
Етикети: маркетинг , сигурност , Microsoft , ERP , софтуер , Windows , игра , СЕК , НАП , технология , ATI , Бил Гейтс , сървър , Symantec , server , MAN , ИТ , C , MES , анализ , защита , IT , Spam , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени