ERP системите остават неизползвани

Категория: Любопитно
it FORUM
понеделник, 10 Юли 2006 0:00ч

Компаниите не използват възможностите на ERP системите по най-добрия начин, за да намалят разходите, да направят клиентите по-доволни и да подкрепят стратегическите инициативи, показва наскоро проведено изследване на Ventana Research. В същото време големите фирми инвестират десетки милиони долари в такъв софтуер, който извършва тяхното счетоводство, управлява активите им и човешките ресурси.
Все пак има напредък. Според
данните компаниите от класацията Fortune 500 спестяват 60 милиарда долара годишно заради направените инвестиции през 90-те години.
”Финансовите мениджъри често не разбират какво голямо значение могат да имат ERP системите и пренебрегват предимствата при използването на пълния капацитет на софтуера за генерирането на по-малки разходи·, смята Робърт Кугел, мениджър в изследователската компания.
Анализаторите са направили няколко заключения:
По-голямата част от запитаните вярват, че ERP може да доведе до иновации в 11 от 12 ключови функционални процеси, като финансовите и мениджърските доклади и риск мениджмънта.
Автоматизацията на процесите и тяхната интеграция са доказани начини за намаляване на оперативните разходи, увеличаване на печалбите и намаляване на грешките и измамите. Все още едва половината от изследваните са внедрили система, която може да увеличи кешовите събирания.
Увеличаването на печалбите на компанията изисква едновременното използване на финансови и нефинансови методи. Повечето от съвременните ERP системи проследяват не само счетоводната информация, но едва 11% обхващат цялата или по-голямата част от нефинансовата информация, от която имат нужда, за да наблюдават представянето на служителите си чрез своята ERP система.
Изследването е спонсорирано от Cognos и SAP и се основава на анализ на 391 отговора на въпроси, свързани с ERP системите и иновациите.
Етикети: риск , иновации , ERP , SAP , Cognos , софтуер , НАП , erp системи , ИТ , C , ИРМ , анализ , информация , доклад , инвестиции , класация , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени