Motorola и Nokia се борят за дял от най-бързоразвиващия се пазар

Категория: Телекомуникации
it FORUM
понеделник, 10 Юли 2006 0:00ч

И Motorola се нареди сред големите инвеститори в Индия. Компанията обяви, че ще строи завод за мобилни телефони и телекомуникационно оборудване. Инвестицията ще е в размер на 100 милиона долара.
Заводът, който ще е разположен до Мадрас, Южна Индия, се очаква да започне работа през следващата година, се казва в изявление на компанията от миналата седмица.
Новината идва скоро след официално обявените от Nokia планове за строеж на завод за мобилни телефони, който също ще е близо до Мадрас. Финландската компания ще инвестира 150 милиона долара в новия си проект.
Данните сочат, че по-голямата част от близо стоте милиона потребители на мобилни телефони в Индия предпочитат продуктите на Nokia пред тези на Motorola и Samsung Electronics.
Последните новости от централата на Motorola в Шаумбърг, Илиноис, показват, че компанията търси начини за увеличаване на слабите продажби на най- бързоразвиващия се световен пазар. Всеки месец около 4 милиона нови потребители стават абонати на мобилните оператори в Индия.
По време на посещението си в Индия миналата година изпълнителният директор на Motorola Едуард Зандър призна, че компанията е пропуснала да се възползва от възможностите, които страната предлага. ”Просто не си свършихме добре работата. Но отсега нататък ще видите, че ще работим здраво·, заяви Зандър.
Етикети: Sun , Samsung , Nokia , СЕК , Motorola , телефон , телефони , мобилни телефони , телеком , проект , работа , ИТ , C , ДСК , чат , БИ , комуникационно оборудване , СКАТ , НОИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени