Огнян Киряков: Моят успех е успех на екипа

Категория: Любопитно
it FORUM
понеделник, 10 Юли 2006 0:00ч

Завършва радио- и телевизионна техника в Техническия университет и международни икономически отношения в УНСС. Преди Xerox почти девет години работи в Мобиком. ”Там се изградих като мениджър. Това беше първата фирма, построена на чисто пазарен принцип. Освен солидна инвестиция Cable and Wireless донесоха и духа на британския мениджмънт" споделя Киряков.
Желанието за промяна и неясното бъдеще на Мобиком го провокират да се огледа и да потърси друга реализация. ”Разбрах, че това вече не е мястото, където бих могъл да се задържа дълго време. Когато работя, трябва да виждам, че пазарът расте, а с него и ние. Имах и нужда от самодоказване – в телекомуникациите вече се бях утвърдил, отговарях за цялото продуктово портфолио и всички регионални офиси" разказва той.
В Xerox постъпва по обява във вестника, в която търсят Customer Service директор за Югоизточна Европа. Не след дълго приема ново предизвикателство – заминава в офиса в Москва, където заема длъжността Post Sales Marketing мениджър в продължение на две години. Там отговаря за 21 страни, всяка от които на различен етап на развитие. ”Общият език между различните култури е вникването в проблемите на всеки един от партньорите, разбирането на всеки от пазарите, глобалното маркетиране, но пречупено през призмата на местния пазар. Това е и основната тенденция през последната година – по-голямо децентрализиране на бизнеса, даване на повече инициатива в местните организации" обяснява събеседникът ми.
В Москва разработва концепция за повишаване качеството на обслужване на клиентите, която налага и сега като управител на българския офис.
Неотдавна Xerox България отвори сервизен център – първия по рода си в цяла Евразия, част от програмата на Xerox за развиване на сервизната дейност в страната. ”Следпродажбеното обслужване е едно от уникалните предимства на Xerox. Изключително важно е да осигурим на клиентите непрекъсваем процес на печат" допълва Киряков.
Българският офис на Xerox е в челната тройка сред представителите на Международната група на Xerox Евразия, включваща страните от бившия Съветски съюз, Прибалтийските републики и Балканския регион. ”Нашият глас се чува, разработват се специални програми за българския пазар, което е признание, че той е важен за Xerox" споделя Огнян Киряков.
Около 12,5 милиона долара оборот е реализирала компанията за миналата година. Безспорен лидер е при продажбите на офис оборудване в сегмента над 20 стр. в минута многофункционални устройства, номер едно е при производствени решения за черно-бял и цветен печат.
Последната страст на Киряков е фотографията. ”Обектите са навсякъде. Дори когато не съм с фотоапарат, продължавам да снимам и запечатвам в съзнанието си. Размишлявам как бих заснел обекта, с каква задръжка, с какъв филтър, ракурс. Мислено постоянно снимам и това ме разтоварва.·
Женен e, има син и дъщеря – на 10 и на 14 години. Казва, че се дразни най-много от хора, които нямат ясни цели, ясен мотив за работа. ”За мен най-важното е поставянето на цели и преследването и достигането им. За да се постигне успех, трябва всяка една задача да се разбие на по-дребни. Решаването на всяка една поотделно ще оформи голямата картина" споделя той.
Затова и се радва на всеки малък успех и на хората от екипа, който ръководи, посветили се на постигането му. А всеки свой успех възприема като успех на екипа...
Етикети: телекомуникации , пазари , Xerox , СЕК , фотоапарат , радио , Wireless , xerox България , Мобиком , българския пазар , телеком , програма , работа , България , ИТ , C , сервиз , Огнян Киряков , фотография , ИРМ , задача , чат , УНСС , глоба , СНЕ , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени