Геймърите искат участие в олимпийските игри през 2008-а

Категория: Любопитно
it FORUM
понеделник, 10 Юли 2006 0:00ч

Медийната компания Global Gaming League (GGL), чиято дейност е концентрирана върху популяризирането на геймърската култура, започна преговори с китайското правителство за въвеждането на дисциплина за видеогеймъри по време на oлимпийските игри през 2008 г. От GGL признават, че задачата, която са си поставили, е изключително трудна, но не и невъзможна, тъй като киберспортовете биха допринесли за по-голям интерес към събитието.
”Осъзнаваме, че по време на олимпийските игри не е имало демонстративен спорт от 1992 година насам и че според експертите няма причина те да бъдат въведени отново. Това обаче не означава, че ще се откажем от целите си" твърди Тед Оуен, управляващ директор на GGL.
Според него популярността на игрите все повече намалява, хората вече не са чак толкова заинтригувани, което изисква въвеждането на нещо ново и нетрадиционно.
Китай е идеалното място за дебата на геймърските състезания на олимпийско ниво, тъй като
видеоигрите са станали част от азиатската култура и се радват на широка популярност най-вече сред младите хора там, твърдят от GGL.
В момента съществуват три най-популярни първенства за геймърите - World Cyber Game, Cyberathlete Professional League и Major League Gaming. Печалбите също не са никак малки и спокойно могат да се мерят с популярните олимпийски дисциплини. Един добър геймър може да печели по сто хиляди долара на година от участия в турнири. Компании като Intel и Microsoft в момента спонсорират подобни прояви и отделни играчи. Дори телевизионният гигант NBC наскоро обяви, че започва излъчването на седемчасово шоу, което ще предава състезанията от Major League Gaming.
Засега преговори се водят само с китайското правителство, но не и с представители на Международния олимпийски комитет. Според Оуен ако се стигне до споразумение с китайците, вероятността от МОК да отхвърлят идеята е нищожна.
Въпреки амбициозните планове на GGL идеята за въвеждането на подобна дисциплина по време на олимпийските игри среща немалко критики и негативни отзиви. Според мнозина това опорочава смисъла на проявата, тъй като видеоигрите не изискват специална физическа подготовка и не насърчават младите хора към по-активен живот.
Етикети: Microsoft , Intel , МОН , игра , gaming , ИТ , C , задача , чат , геймъри , НАСА , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени