Qualcomm срещу Nokia: Секундите изтекоха, трети рунд

Категория: Любопитно
it FORUM
понеделник, 10 Юли 2006 0:00ч

Сегашната кавга между производителя на чипове Qualcomm и телефонния производител Nokia навлезе в следващия рунд, след като Qualcomm разкриха днес, че са подали оплакване в клона на американската Международна Търговска Комисия (ITC).

Qualcomm претендира, че Nokia се занимава с нечестните търговски практики, като внася и продава телефони, които според Qualcomm нарушава поне шест от собствените им патента, имащи отношение към мобилния GSM стандарт.

Като резултат, Qualcomm иска ITC да забрани на Nokia вноса на устройствата в САЩ, както и продажбата и дистрибуцията на телефоните, които вече са били внесени.

Според Qualcomm, разследването по случая трябва да започне през юли и да влезе в съда през първата половина на 2007.

От Nokia казаха, че оценяват твърденията и ще "отговорят както е необходимо". Производителят на преносими телефони добави в изявление: "Докато ние все още оценявахме последните действия на Qualcomm се оказа, че повечето от патентите, който са споменати в писмото им до МТК, както вярваме тук в Nokia, са покрити от предишните ни договорености с Qualcomm, най-вече тези за честния и разумен начин, по който те лицензират и следователно не могат да бъдат обект на претенции от тяхна страна".

Това е третият път в близките няколко месеца, в който Qualcomm предприема правни действия срещу срещу Nokia.

В късната 2005 година, те регистрираха иск във Върховния съд на САЩ за посегателство над ключови патенти, а миналия месец, Qualcomm направиха аналогично оплакване и във Великобританските съдилища.
Етикети: чип , Nokia , НАП , GSM , телефон , телефони , стандарт , Qualcomm , търг , ГИС , ИТ , C , лицензи , IT , комисия , ГИС , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени